Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinen räddade sitt mästerskap – tog VM-brons

Kaisa Mäkäräinen i VM
Kaisa Mäkäräinen tog karriärens sjätte VM-medalj. Kaisa Mäkäräinen i VM Bild: /All Over Press skidskytte,Kaisa Mäkäräinen,mäkäräinen

På den sista VM-dagen lyckades Kaisa Mäkäräinen till slut knipa en medalj. Mäkäräinen bommade ett skott i masstarten men klarade av att ta ett brons.

VM i Hochfilzen har inte gått som Kaisa Mäkäräinen har tänkt sig. Efter medaljmissar i alla tävlingar tidigare var dagens masstart hennes sista chans att rädda det här mästerskapet och kamma hem en VM-medalj.

Och det gick vägen.

Mäkäräinen bommade ett skott i det första liggande skyttet och fick att jaga under hela tävlingen. Efter den inledande bommen lyckades hon ändå hålla ihop skyttet och in på det sista varvet hade hon tolv sekunder upp till bronset.

Det avståndet lyckades hon hämta in. Mäkäräinen jagade ursinnigt på det sista varvet och med en kilometer kvar att åka gick hon förbi Gabriela Koukalova och säkrade ett brons.

– Det var inte en lätt medalj. På det sista varvet tänkte jag att det här nog var mitt viktigaste varv. Jag trodde inte riktigt att jag skulle klara det men ryggarna kom emot.

– Den här medaljen ger plåster på såren för de många besvikelser som varit under mästerskapet, sa en lättad Mäkäräinen till Yle efter tävlingen.

Nytt guld för Dahlmeier

Bronset var Kaisa Mäkäräinens sjätte VM-medalj i karriären. I masstart var det den tredje medaljen.

VM:s drottning Laura Dahlmeier tog sitt tredje individuella guld då hon vann med 4,6 sekunder före Susan Dunklee.

Mari Laukkanen skulle ha fått tävla i masstarten men hon valde att avstå för att istället spara krafter till skid-VM i Lahtis där hon ska tävla i sprinten.

Resultat:

1. Laura Dahlmeier GER 33.13,8 (0)
2. Susan Dunklee USA +4,6 (0)
3. Kaisa Mäkäräinen FIN +20,1 (1)
4. Gabriela Koukalova CZE +24,0 (1)
5. Teja Gregorin SLO +24,2 (1)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport