Hoppa till huvudinnehåll

Storbacka dubbelmästare i FM: ”Ett behärskat lopp”

Karin Storbacka, inomhus-FM 2017.
Karin Storbacka vann två guld i Jyväskylä. Karin Storbacka, inomhus-FM 2017. Bild: SUL / Petteri Kivimäki Karin Storbacka

Karin Storbacka följde upp guldet på 1500 meter med att vinna även 3000 meter vid inomhus-FM i Jyväskylä. Storbacka löpte nytt personligt rekord med över fem sekunder.

IK Falkens Karin Storbacka kan se tillbaka på ett lyckat FM i Jyväskylä. Igår vann hon 1500 meter och idag vann hon den för henne lite ovanliga distansen 3000 meter.

Storbacka löpte i mål på 9.32,42 vilket är ett präktigt nytt personligt rekord. Hon har nu vunnit sammanlagt 17 FM-guld, detta var det första på 3000 meter.

– Det var ett behärskat lopp. Jag borde kanske ha vågat lite mer men det är en bra tid för mig. Jag litade på spurten då jag kände mig sliten efter igår, säger hon till Yle Sporten

Storbacka gör sin sista säsong på elitnivå och med dubbla FM-guld kan hon se tillbaka på en lyckad vinter.

– Det är otroligt roligt att få avsluta på det här sättet. I sommar kommer 1500 meter att vara min huvudsträcka med 800 meter som stöd, säger hon.

Vasa IS Camilla Richardsson kom till Jyväskylä för att jaga EM-gränsen på 9.15,00 men det gick inte vägen. Richardsson slutade tvåa efter Storbacka med 9.37,19.

Samtliga resultat från FM i Jyväskylä hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport