Hoppa till huvudinnehåll

Folket öppnade plånböckerna – Valavuori: Venezuelas VM-åkare på väg till Lahtis

Cesar Baena och Bernardo Baena under skid-VM i Holmenkollen 2011.
Arkivbild. Cesar Baena och Bernardo Baena under skid-VM i Holmenkollen 2011. Bild: imago sportfotodienst / All Over Press Venezuela,skidåkning

Slutet gott, allting gott. Åtminstone för Adrian Solano. Venezuelanen som häktades i Paris och tvingades återvända till hemlandet har nu fått sin resa betald, skriver idrottsprofilen Aleksi Valavuori.

Då Solano i januari försökte resa till Finland för skid-VM i Lahtis åkte han fast i tullen under en mellanlandning i Paris. Han misstänktes för att ha smugglat droger och tvingades återvända till Venezuela – utan att ha råd med en ny resa.

Den omstridde idrottsprofilen Aleksi Valavuori satte igång en kampanj för att hämta åkaren till Finland under måndagseftermiddagen. Efter några timmar stod det klart att Solano kommer att kunna resa till VM i Lahtis.

– Resan kostar 4000 euro och på några timmar fick vi samlat in över 2000 euro. Jag vågade anta att vi når målet och beställde resan, skriver Valavuori i ett blogginlägg.

Solanos VM-biljett har också fått sin officiella stämpel, bekräftar Venezuelas lagledare Cesare Baena enligt Valavuori.

Valavuori påpekar att Solano fortfarande saknar en huvudsponsor för resan. Men i morgon, strax före midnatt, kommer Solano att landa i Lahtis.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport