Hoppa till huvudinnehåll

Hundratals migranter klättrade över sexmeters gränsstaket

Tiotals migranter i en polisövervakad klunga på Ceuta den 17 februari 2017. En del firar, andra sitter trötta på marken.
Också i fredags den 17 februari klättrade femhundra migranter över staketet till Ceuta. Tiotals migranter i en polisövervakad klunga på Ceuta den 17 februari 2017. En del firar, andra sitter trötta på marken. Bild: EPA/REDUAN Ceuta,migranter,flyktingar

Över 300 afrikanska migranter klättrade tidigt på måndagsmorgonen över gränsbarriären mellan Marocko och den spanska enklaven Ceuta. Det är det andra massintrånget inom tre dagar.

Det var vid femtiden på morgonen finsk tid som hundratals migranter började klättra över det sex meter höga gränsstaketet runt Ceuta.

Kysste marken och jublade

Röda korset uppger att 350 migranter tog sig över, och att elva av dem måste föras till sjukhus för benbrott, skärsår och andra skador.

Poliskällor uppger för AFP att omkring 300 migranter kom in i Ceuta, och att "dubbelt så många försökte".

Bilder visar hur jublande afrikaner tackade Gud, ropade "Viva España" och kysste marken, överlyckliga över att ha nått ett EU-land.

Har hänt flera gånger tidigare - de flesta skickas tillbaka

En man ligger skadad på marken efter att han tillsammans med 500 andra personer har klättrat över gränsstaketet till Ceuta i Spanien fredagen den 17 februari.
En man ligger skadad på marken efter att han tillsammans med 500 andra personer har klättrat över gränsstaketet till Ceuta i Spanien fredagen den 17 februari. En man ligger skadad på marken efter att han tillsammans med 500 andra personer har klättrat över gränsstaketet till Ceuta i Spanien fredagen den 17 februari. Bild: EPA/REDUAN Ceuta,migranter

Det här var tredje gången i år som miganter i stor skala trängde in i Ceuta från Marocko. Det senaste intrånget, där omkring 500 migranter deltog, skedde i fredags.

På nyårsdagen försökte mer än tusen migranter klättra över stängslet, men de flesta av dem skickades tillbaka.

Varje år försöker tusentals afrikaner ta sig in i EU via de spanska enklaverna Ceuta och Melilla på Afrikas nordkust - de enda platserna där EU har landgräns mot ett afrikanskt land.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes