Hoppa till huvudinnehåll

ÖSK:s Tomi Sandberg femma i Silvertrissan

Tomi Sandberg skidar.
Tomi Sandberg skidade i mål som femma i det som motsvarar FM tävlingar för 13-16 åringar. Tomi Sandberg skidar. Bild: Maria Ljungqvist / ÖSK Skidning som transportmedel eller rekreation,skidåkning,österby sportklubb

Årets Silvertrissefinaler, som motsvarar FM för juniorer, avgjordes i Lembois under veckoslutet (18-19.2). Tomi Sandberg från ÖSK lyckades fint i klassen P13 år och klockades för tiden 8.00,1 på den 3 kilometer långa banan. Tiden gav honom en femteplats och det med endast 17,8 sekunder efter segraren Arttu Heikkinen. Tävlingen avgjordes i fristil.

Tomi Sandberg har haft en bra säsong så här långt och skidade i mål som tvåa i förra veckoslutets FSSM i Borgå. På lördagen var Tomi Sandberg bästa FSS-åkare.

Saimi Lupala skidade in i klassen D14 på en fin 26 plats på lördagen och i söndagens stafett kom Saimi Lupala till växling som 16:e flicka. Lupala som varit sjuk och missade skidskytte FM för två veckor sedan är tillbaka i fin skidform.

Erfarenhet för nöjd trio

ÖSK ställde upp med ett lag på söndagen i klassen D14. Saimi Lupala startade, Cilia Sandell skidade etapp två och Elin Ljungqvist tredje etappen. Stafetterna skidades i klassisk stil.

Stafetten bjöd på rejäla utmaningar för vallateamet då det kom nysnö just innan start. ÖSK lag kom i mål på en 28 plats. Flickorna var nöjda med sin placering, då målsättningen var att se och lära med tanke på framtiden. Både Sandell och Ljungqvist får ännu skida i nästa år i D14.

För både Sandberg, Sandell och Ljungqvist var det första gången de skidade i Silvertrissfinalerna. Samtliga åkare tyckte det var lärorikt och roligt att delta i så pass stora tävlingar.

Cedrik Sandell H16 deltog som enda ÖSK:are i fredagens sprint och kom in på en 69 plats. På lördagen blev Sandell 55 på den 8 km långa banan.

Nästa år arrangeras Silvertrissfinalen i Kuhmo.

Text och foto: Maria Ljungqvist/Österby Sportklubb

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.