Hoppa till huvudinnehåll

Åskådare kastade mynt och Jalonen skällde ut domarna – böter åt bägge lagen

Jokeritspelaren Roope Talaja blir påhoppad av en CSKA-spelare.
Jokerits och CSKA Moskvas första playoffmöte var en dramatisk tillställning. Jokeritspelaren Roope Talaja blir påhoppad av en CSKA-spelare. Bild: /All Over Press KHL,Jokerit,ishockey,Roope Talaja

Både Jokerit och CSKA Moskva har dömts till böter efter tisdagens playoffmatch. Jokerit tvingas betala på grund av Jukka Jalonens beteende och CSKA för supportrarnas.

Jokerits chefstärnare var allt annat än nöjd med domararbetet efter att ha förlorat den första playoffmatchen mot CSKA Moskva. Genast i början av matchen fick Jokerit pucken i mål men domaren dömde bort fullträffen.

Efter matchen kritiserade Jalonen domarna och lämnade presskonferensen utan att svara på reportrarnas frågor. Jokerit har bekräftat för Yle Urheilu att incidenten lett till böter, men klubben avslöjar inte hur stora summor det handlar om.

Enligt ryska uppgifter skulle det handla om ungefär 10 000 euro.

Publiken kastade mynt

Också hemmalaget CSKA Moskva dömdes till böter. Orsaken är några åskådares aggressiva beteende efter att matchen slutat.

Enligt Iltasanomat kastades det uppskattningsvis 20 mynt mot Jokeritspelarna som höll på att lämna isen. Inga av mynten träffade ändå spelarna. I alla fall en av kastarna, en medelålders man, har identifierats och ärendet har anmälts till polisen.

CSKA tvingas betala 1 600 euro på grund av supportrarnas handlande.

Lagen drabbar samman igen på torsdagen, också den andra matchen spelas i Moskva.

Läs också