Hoppa till huvudinnehåll

Här är Svenskfinlands hälsning till Donald Trump

Många länder har skickat hälsningar till Donald Trump för att övertyga honom om just deras förträfflighet. Svenskfinland kan ju inte vara sämre.

Här är X3M:s alldeles egna hälsning till USA:s nuvarande president. No fake news. We promise.

Trenden med hälsningar till Donald Trump från olika länder startade för några veckor sedan och har huvudsakligen spridits på sociala medier.

Gummiankor
Gummiankor Bild: Originalbild: gaetanlee (Wikipedia commons) anka,ankdammen,svenskfinland,x3m

Finlands hälsning har redan över två miljoner visningar

Yles humorprogram Noin Viikon Uutiset gjorde då en videohälsning för hela Finlands del som redan har fått över två miljoner visningar. Videon presenterar Finland på tre och en halv minut med en berättarröst som påminner väldigt mycket om Donald Trumps talröst.

Donald Trump har i sin valkampanj betonat att det är dags att sätta USA först (America First) och i Yles video föreslog man då på goda grunder att Finland då kunde vara en god tvåa: "America First, Finland Second".

Men nu är det äntligen dags att sätta Svenskfinland på kartan: America First, Svenskfinland Second!

Läs mera:

Se Finlands egen videohälsning till Donald Trump!

Yleprogrammet Noin Viikon Uutiset har producerat Finlands egna satiriska videohälsning till Donald Trump, i likhet med Nederländerna, Schweiz och Danmark.

 • Kari Lehtonen, Dallas Stars

  Kari Lehtonen i storform för sent

  Dallas besegrade New Jersey på bortais med 2-1.

  Kari Lehtonen var en av Dallas matchvinnare då Stars besegrade New Jersey på bortaplan med 2-1 efter förlängning. Lehtonen har varit i prima form på sistone, men Dallas chanser att nå slutspelet är i praktiken grusade.

 • Park Geun-Hye ber om ursäkt och bugar.

  Sydkoreanska åklagare vill arrestera ex-presidenten Park Geun-Hye

  Park anklagas för mutbrott och maktmissbruk.

  Sydkoreanska åklagare säger sig ha tillräckligt med bevis för att arrestera ex-presidenten Park Geun-Hye som misstänks för mutbrott. Park avsattes tidigare den här månaden då hon också förlorade sin åtalsimmunitet.

 • Sockengården i Sibbo och blommor i september

  Sibbo gick ett tiotal miljoner på plus i fjol

  Kommunens resultat visar ett överskott på 13 miljoner.

  Kommundirektören har kommit med ett förslag till bokslut för 2016. Sibbos resultat och verksamhetsbidrag visar ett överskott på 13 miljoner euro var.

Nyligen publicerat - X3M