Hoppa till huvudinnehåll

Här är Svenskfinlands hälsning till Donald Trump

Många länder har skickat hälsningar till Donald Trump för att övertyga honom om just deras förträfflighet. Svenskfinland kan ju inte vara sämre.

Här är X3M:s alldeles egna hälsning till USA:s nuvarande president. No fake news. We promise.

Trenden med hälsningar till Donald Trump från olika länder startade för några veckor sedan och har huvudsakligen spridits på sociala medier.

Gummiankor
Gummiankor Bild: Originalbild: gaetanlee (Wikipedia commons) ankdammen

Finlands hälsning har redan över två miljoner visningar

Yles humorprogram Noin Viikon Uutiset gjorde då en videohälsning för hela Finlands del som redan har fått över två miljoner visningar. Videon presenterar Finland på tre och en halv minut med en berättarröst som påminner väldigt mycket om Donald Trumps talröst.

Donald Trump har i sin valkampanj betonat att det är dags att sätta USA först (America First) och i Yles video föreslog man då på goda grunder att Finland då kunde vara en god tvåa: "America First, Finland Second".

Men nu är det äntligen dags att sätta Svenskfinland på kartan: America First, Svenskfinland Second!

Läs mera:

Se Finlands egen videohälsning till Donald Trump!

Yleprogrammet Noin Viikon Uutiset har producerat Finlands egna satiriska videohälsning till Donald Trump, i likhet med Nederländerna, Schweiz och Danmark.

 • Thomas Lundin: Ingen jul utan julkonserter

  Ger sig ut på turnén "Sent i advent" den 19-23 december.

  I år hade artisten Thomas Lundin tänkt ta ledigt från sin mångåriga tradition att ge julkonserter. Till slut kunde han ändå inte hålla sig, utan snickrade ihop turnén "Sent i advent".

 • Pärmäkoski drar sig ur tävlingarna i Toblach

  Beslut om Tour de Ski fattas i ett senare skede.

  Krista Pärmäkoski kommer inte till start på dagens 10 km i fristil i Toblach meddelar skidförbundet. Pärmäkoski som ligger på sjunde plats i den totala världscupen känner sig inte hundraprocentigt frisk

 • Ultra Bra i Helsingforsarenan 15.12 2017: Fest i den rödgröna bubblan

  Ultra Bra är tillbaka. Vilan gjorde dem gott.

  Ultra Bra är lite som samhällsdebatten just nu. Inget mittfält. Antingen älskar man dem eller så hatar man dem. Antingen var man till 100% i H:fors-arenan igår kväll för att bevittna deras efterlängtade comeback i stor skala - eller så inte. Och jo, det blev just den rödgröna suvakki-sjung-med-torka-tåren-fest som hade förväntats, skriver Marcus Rosenlund.

Nyligen publicerat - X3M