Hoppa till huvudinnehåll

Magic Johnson återvänder till Lakers – ska trolla laget från botten till toppen

Kobe Bryant och Magic Johnson.
Två Lakerslegendarer - Kobe Bryant och Magic Johnson. Kobe Bryant och Magic Johnson. Kobe Bryant,Magic Johnson,basketboll,NBA

Magic Johnson ska rädda sin gamla klubb. En av alla tiders bästa basketspelare har utnämnts till Los Angeles Lakers sportchef.

Under Earvin ”Magic” Johnsons tid var Los Angeles Lakers det bästa laget i NBA och vann fem mästerskap på 80-talet.

Också under 2000-talets första årtionde var Lakers det mäktigaste laget i ligan men de senaste åren har varit katastrofalt dåliga, speciellt med tanke på klubbens fina historia. De tre senaste säsongerna har laget missat slutspelet helt och hållet. Så kommer det med stor sannolikhet att gå också den här våren.

Nu vill Lakers ändå vända på skutan och klubbägaren Jeanie Buss har sparkat både sportchefen Mitch Kupchak och sin bror - vicesportchefen Jim Buss. Johnson tar över som sportchef.

– Jag har höga förväntningar på mig själv, laget och vår organisation. Lakers är ett lag som ska vinna och jag tänker arbeta hårt får att så ska ske, skriver Johnson på sitt instagramkonto.
Öppna Instagram-inlägget
Efter sin spelarkarriär har Magic har varit en framgångsrik affärsman och är delägare i flera idrottslag i Los Angeles. Nu kommer det ändå att handla om bara en sak.

– Jag återvänder till klubben jag älskar. Det är dags att lägga allt annat åt sidan och fokusera på Lakers, säger Johnson enligt NBA:s webbplats.