Hoppa till huvudinnehåll

Nya planer för Konstfabriken i Borgå

konstfabriken i borgå
Konstfabriken i Borgå (arkivbild) konstfabriken i borgå Bild: Yle/Stefan Härus restaurant

Event Factory Ab föreslås från och med år 2018 ta över uthyrningen av restauranger, affärslokaler och biografen vid Konstfabriken i Borgå.

Stadsstyrelsen behandlar den 27 februari planerna på hur verksamhetsmodellen kunde utvecklas. Styrelsen ger samtidigt anvisningar för fortsatt beredning av verksamheten vid Konstfabriken. Beslut fattas senare i år.

Borgå stad har preliminärt förhandlat med Konstfabrikens restauranger om nya hyresavtal som bygger på omsättning. Stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula konstaterar att utvecklingen av restaurangverksamheten sporras ekonomiskt om Event Factory tar över uthyrningen.

År 2017 får Event Factory från staden ett hyresbidrag på 700 000 euro för att täcka fastighetskostnaderna.