Hoppa till huvudinnehåll

Restauranger i Helsingfors behöll sina Michelinstjärnor

Filip Langhoff och Linda Stenman- Langhoff hemma vid köksbordet, intervju i Morgonöppet
Linda Stenman-Langhoff och Filip Langhoff från restaurang Ask i Helsingfors fick behålla sin Michelinstjärna. Filip Langhoff och Linda Stenman- Langhoff hemma vid köksbordet, intervju i Morgonöppet Bild: Yle/Helena von Alfthan filip langhoff,linda stenman-langhoff,restaurang ask

Fyra restauranger i Helsingfors har en stjärna var när den nya nordiska hotell- och restaurangguiden The Michelin Guide Nordic Countries 2017 publicerades idag.

Årets nordiska guide innehåller nio nya restauranger, men ingen av de nya finns i Finland.

Däremot får alla fyra restauranger från fjolårets guide, Ask, Chef & Sommelier, Demo samt Olo behålla sina stjärnor. Alla finns i Helsingfors. Stjärnorna delas inte ut på livstid utan måste förtjänas varje år.

Fyra restauranger i Helsingfors belönades med utmärkelsen Bib Gourmand. Farang, Emo, Boulevard Social samt Gaijin är restauranger där besökaren får äta mat av hög kvalitet till ett rimligt pris.

Däckföretaget Michelin började dela ut sin resguide i Frankrike år 1900. Stjärnorna togs i bruk på 1930-talet. Idag är guiden en världsberömd institution för gourmander i hela världen. Alla restauranger som tilldelas stjärnor kan ses som gourmetrestauranger.

Läs också

 • Protest utanför det brittiska parlamentet mot brexit.

  Brexit - en dramatisk dragkamp över kanalen

  Nu måste man samtala om samtalen.

  Storbritanniens utträde ur EU innebär en gigantisk omställning på många plan. Om två år ska brexit vara fullbordat. Mycket är oklart - och mycket energi kommer att gå till att förhandla om vad man ska förhandla om.

 • Timo Soini, Sannfinländarna

  Timo Soini: Invandrare ska inte åka i omkörningsfilen

  Vill att de papperslösa ska åka hem.

  Sannfinländarnas ordförande Timo Soini anser att kommunerna ska driva ut papperslösa flyktingar genom att inte erbjuda grundläggande hälsovård. I en intervju i Svenska Yles serie Fokus på partiet säger han sig också värna om svenskan, men att det är oklokt att tvinga alla barn i Tohmajärvi att läsa språket.

 • Ars 17 på Kiasma, pressvisning

  Digikonst och internet på ARS17

  ARS17, utställningen för nutidskonst är här igen .

  ARS, utställningen eller kavalkaden för nutidskonst, är tillbaka på Kiasma efter sex års väntan. Temat på ARS17 år digital konst och med den samtida konstens medel inbjuds åskådaren på en resa genom den digitala nutiden och framtiden.

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen