Hoppa till huvudinnehåll

Restauranger i Helsingfors behöll sina Michelinstjärnor

Filip Langhoff och Linda Stenman- Langhoff hemma vid köksbordet, intervju i Morgonöppet
Linda Stenman-Langhoff och Filip Langhoff från restaurang Ask i Helsingfors fick behålla sin Michelinstjärna. Filip Langhoff och Linda Stenman- Langhoff hemma vid köksbordet, intervju i Morgonöppet Bild: Yle/Helena von Alfthan restaurang ask

Fyra restauranger i Helsingfors har en stjärna var när den nya nordiska hotell- och restaurangguiden The Michelin Guide Nordic Countries 2017 publicerades idag.

Årets nordiska guide innehåller nio nya restauranger, men ingen av de nya finns i Finland.

Däremot får alla fyra restauranger från fjolårets guide, Ask, Chef & Sommelier, Demo samt Olo behålla sina stjärnor. Alla finns i Helsingfors. Stjärnorna delas inte ut på livstid utan måste förtjänas varje år.

Fyra restauranger i Helsingfors belönades med utmärkelsen Bib Gourmand. Farang, Emo, Boulevard Social samt Gaijin är restauranger där besökaren får äta mat av hög kvalitet till ett rimligt pris.

Däckföretaget Michelin började dela ut sin resguide i Frankrike år 1900. Stjärnorna togs i bruk på 1930-talet. Idag är guiden en världsberömd institution för gourmander i hela världen. Alla restauranger som tilldelas stjärnor kan ses som gourmetrestauranger.

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen