Hoppa till huvudinnehåll

Restauranger i Helsingfors behöll sina Michelinstjärnor

Filip Langhoff och Linda Stenman- Langhoff hemma vid köksbordet, intervju i Morgonöppet
Linda Stenman-Langhoff och Filip Langhoff från restaurang Ask i Helsingfors fick behålla sin Michelinstjärna. Filip Langhoff och Linda Stenman- Langhoff hemma vid köksbordet, intervju i Morgonöppet Bild: Yle/Helena von Alfthan filip langhoff,linda stenman-langhoff,restaurang ask

Fyra restauranger i Helsingfors har en stjärna var när den nya nordiska hotell- och restaurangguiden The Michelin Guide Nordic Countries 2017 publicerades idag.

Årets nordiska guide innehåller nio nya restauranger, men ingen av de nya finns i Finland.

Däremot får alla fyra restauranger från fjolårets guide, Ask, Chef & Sommelier, Demo samt Olo behålla sina stjärnor. Alla finns i Helsingfors. Stjärnorna delas inte ut på livstid utan måste förtjänas varje år.

Fyra restauranger i Helsingfors belönades med utmärkelsen Bib Gourmand. Farang, Emo, Boulevard Social samt Gaijin är restauranger där besökaren får äta mat av hög kvalitet till ett rimligt pris.

Däckföretaget Michelin började dela ut sin resguide i Frankrike år 1900. Stjärnorna togs i bruk på 1930-talet. Idag är guiden en världsberömd institution för gourmander i hela världen. Alla restauranger som tilldelas stjärnor kan ses som gourmetrestauranger.

  • Ida Bobach stämplar vid en kontroll

    Världsmästarens tunga skadebesked – missar VM

    Bröt foten i världscuptävlingen i Lojo.

    Danskan Ida Bobach skadade foten under lördagens medeldistans i världscupen i orientering. Skadan är så pass allvarlig att hon missar VM och blir borta i upp till två månader.

  • Polisbil.

    Man dog i trafikolycka i Masku

    Olyckan inträffade vid 20-tiden på lördagkvällen.

    En man har omkommit i en trafikolycka sent på lördagkvällen i Masku. Olyckan inträffade vid 20-tiden längs Seppälävägen.

  • Laborant fyller hinkar med flytande kväve, ser ut som skum eller vit ånga, i ett laboratorium.

    Omdebatterad personalförmån i Sverige: Frys ner dina äggceller

    Arbetstagare får generösa skatteavdrag för äggcellsfrysning.

    Att frysa ner äggceller blir vanligare i Sverige, där många arbetsgivare erbjuder det som personalförmån, genom generösa skatteavdrag. Det kan vara en räddning för många som vill få barn efter 40, men frågan är både omdebatterad och känslig.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen