Hoppa till huvudinnehåll

51 Siwa- och Valintataloaffärer stänger - kolla om din butik finns på listan

Keskos huvudkontor på Skatudden.
Keskos huvudkontor på Skatudden. Bild: Yle Kesko

Samarbetsförhandlingarna som gäller Keskos Siwa- och Valintataloaffärer är avslutade. Resultatet är att 206 personer sägs upp och 51 butiker stänger.

– Tyvärr fanns det butiker i Suomen Lähikauppas nätverk där vi tyvärr inte kunde hitta några sätt att göra verksamheten lönsam, säger Jorma Rauhala som är Keskos vice vd och dagligvaruhandelns branschdirektör i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet från Kesko är målet att erbjuda de anställda som sägs upp annat jobb inom K-butikerna eller Keskokoncernen. Keskos dotterbolag Ruokakesko köpte Suomen Lähikauppa i april i fjol.

Siwa och Valintatalo ska integreras i K-kedjan och totalt ska över 400 Siwa- och Valintatalo-butiker bli K-butiker. Ändringen görs stegvis under de kommande åren.

60 butiker ska säljas

Ett av Konkurrens- och konsumentverkets villkor för att Ruokakeskos köp av Suomen Lähikauppa godkändes var att Ruokakesko måste sälja 60 av Suomen Lähikauppas butiker till sina konkurrenter. Förhandlingarna om att sälja de 60 butikerna pågår fortfarande.

Enligt Rauhala finns det också planer på att göra om vissa butiker till K-butiker under våren 2017 om det inte går att hitta en köpare inom utsatt tid.

Butiker i Vasa, Åbo och Borgå stängs

Kesko listar de butiker som stängs och med på listan finns bland annat Siwa-butikerna på Estbacka i Borgå, på Långviksgatan i Vasa, på Brahegatan i Åbo och på Gesterbytorget i Kyrkslätt.

Här är hela listan på butiker (på finska):

Lista på Siwabutiker som stängs.
Lista på Siwabutiker som stängs. Bild: Kesko siwa

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes