Hoppa till huvudinnehåll

Knäckt Strandvall: Jag vet inte hur jag ska komma över det här

Matias Strandvall var ytterst besviken  efter målgången i VM-kvartsfinalen.
Matias Strandvall var ytterst besviken efter målgången i VM-kvartsfinalen. Matias Strandvall var ytterst besviken efter målgången i VM-kvartsfinalen. Bild: Lehtikuva Matias Strandvall

Matias Strandvall hade svårt att hålla tårarna tillbaka efter besvikelsen i VM-kvartsfinalen.

– Som jag sa i går så hade jag inte väntat mig mycket men jag hade faktiskt en bra dag i dag. Det syntes i kvalet, berättar Strandvall som var nionde snabbast i kvalet men kraschade i kvartsfinalen då ryssen Anton Gafarov föll och drog Strandvall med sig.

Strandvalls besvikelse var extrastor då osäkerheten inför VM hade bytts ut mot en bra känsla under tävlingsdagen. IF Minken-åkaren hade svårt att hålla tårarna tillbaka i Yle Sportens intervju.

– Det gick precis som jag hade önskat; det hade känts förjävligt hela veckan, men sedan jag vaknade i morse har jag lyckats njuta av känslan av att vara på hemma-VM. Så går det så här … jag är knäckt.

”Tydligen är jag gjord för att krascha när det gäller”

Strandvall hade planerat att vara längst fram inför den sista uppförsbacken, men det klarade han inte av att göra och det var då problemen började.

– Jag försökte bättra på positionen i sista backen och gå förbi på vänsterkanten. Jag närmade mig lite men kom inte förbi.

– Jag måste satsa allt på den sista nerförsbacken och upploppet. Vi hade bra skidor. Benen och kroppen fanns i dag men tydligen är jag gjord för att krascha när det gäller. Jag vet inte hur jag ska komma över det här.

Men planen var att komma först till den sista uppförsbacken?

– Jo. Calle Halfvarsson gick på höger sida, på inre sidan. Jag visste att det inte lönar sig att gå om på vänster. Jag tyckte att han saktade i lite eller var slut så jag tog chansen för man måste faktiskt ta en längre väg om man går på vänster där. Nerverna höll inte kanske.

Du har satsat en lång tid på hemma-VM. Hur kändes det att tävla här?

– Magiskt. Jag har aldrig stått på ett strartsteck när 15 000–20 000 ropar bara åpåt mig. Jag skulle gärna ha stått där en gång till.

Hur ska du ladda om efter det här?

– Jag har inte bråttom att ladda om för jag vet inte när nästa tävling är. Jag får försöka hitta de positiva grejerna från dagen och ta nya tag mot OS nästa år.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport