Hoppa till huvudinnehåll

Måstematch för bägge lagen när Jokerit möter CSKA Moskva

Marko Anttila i Jokerits tröja
Marko Anttila efterlyser ännu bättre spel mot CSKA. Marko Anttila i Jokerits tröja Bild: Matti Raivio/All Over Press sport,ishockey,Marko Anttila,Anttila,Jokerit

På torsdagen drabbar Jokerit och CSKA samman i den andra slutspelsmatchen i Moskva. I tisdagens match drog hemmalaget det längre strået med målen 4-2.

Den andra matchen i åttondelsfinalerna mellan CSKA Moskva och Helsingforsklubben Jokerit är mer eller mindre en måstematch för bägge lagen. Förlust för Jokerit och det betyder underläge med 0-2 i matcher. En CSKA-förlust skulle å andra sidan innebära att Moskvaklubben tappat sin hemmafördel. Delikat läge med andra ord för vänner av KHL-ishockey.

Det första mötet slutade 4-2 till CSKA som ledde matchen hela tiden: 1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 3-2 och 4-2. Trots det kunde Jokerit stundvis utmana grundserievinnaren i KHL.

Anttila: "Kraftigare på mål"

– Vi visste att de har ett kompakt paket men vi lyckades skapade tillräckligt många chanser i matchen. Vi kan säkert förbättra vårt anfall. I några situationer hade vi kunnat köra kraftigare på mål, där får vi försöka förbättra, säger Jokerits anfallare Marko Anttila på Jokerits webbplats.

– Också försvarsmässigt måste vi täta till det så att vi kommer åt att kontra bättre och skapa lägen åt oss, säger Anttila.

KHL gav spelförbud åt två CSKA-spelare för slagsmålet i matchens slutskede. Pavel Karnauhov och Grigori Panin missar sålunda torsdagens drabbning. Men CSKA har givetvis spelare i reserven som kan fylla luckorna. Hur som helst visade Jokerit att laget inte tänker ge sig utan kamp.

På torsdagen fortsätter fighten, och Anttila gillar läget.

– Det är fint att spela de här matcherna mot ett av Europas bästa lag. Det var fint att se att vi kan kämpa helt jämnt mot dem. Motståndaren är av högsta klass och vi måste spela perfekt. Men vi är beredda, säger Anttila.

Den andra matchen mellan Jokerit och CSKA spelas i Moskva klockan 16.00 lokal tid. Fyra segrar krävs för avancemang till kvartsfinal (vilket motsvarar konferenssemifinal).

Läs också