Hoppa till huvudinnehåll

Rickard Eklund och Kiara Nelson utmanar Vegatoppen - rösta här!

Rickard Eklund
Rickard Eklund är en av veckans utmanare Rickard Eklund Bild: Magnus Nordström rickard eklund

Bekanta artister är tillbaka igen. Utmanarna i Vegatoppen den här veckan tävlar mot Guns Rosor som äntligen tagit sig upp på Vegatoppen. Vem röstar du på den här veckan?

Rickard Eklund utamanar med ny musik. Är det årets låt igen?

Förra året var ett viktigt och framförallt framgångsrikt år för Rickard Eklund. Förutom att låten Finland var en av Vegatoppens mest framgångsrika låtar genom tiderna så vann låten dessutom titeln årets finlandssvenska låt 2016.

- Visst har det varit ett fantastiskt år för mig. Framgången har gett mig en stor dos självförtroende. Man vet på något sätt att man är på rätt väg. Det har inspirerat mig att fortsätta skriva musik berättar Eklund

- Det är klart att jag känner av en liten press nu då den tidigare låten hade såna framgångar, men jag fortsätter bara som vanligt och ser framåt mot arbetet med kommande musik.

Kiara Nelson är utmanare på Vegatoppen
Kiara Nelson är utmanare på Vegatoppen. Kiara Nelson är utmanare på Vegatoppen Bild: Niklas Sandström Photography kiara nelson

Vem är Kiara Nelson?

- Jag är 18 år gammal och halvt amerikan (pappa) och halvt finlandssvensk (mamma). Jag har vuxit upp med mamma i Esbo, jag har sjungit hela mitt liv och har hela tiden vetat att jag skall bli artist. Jag älskar också att dansa och vara med kompisar.

- Musik är mitt liv. Det är klart att man ska fylla sitt liv med olika saker och upplevelser men en sak är jag säker på, jag kommer att jobba med musik någonstans i världen berättar Kiara.

Så här fördelade sig rösterna i Vegatoppen nr 7:

Guns Rosor klättrar upp på Vegatoppens första plats med låten Ein flickå från lande. Däremot räckte inte rösterna till för Carolina Wendelin och Susann Sonntag, vilket betyder att de inte längre finns med på listan.

1. Guns Rosor / Ein flickå från lande: 14.34 %
2. Ronya Mariah / Angel: 12.87 %
3. Lovana / 8 hours: 12.5 %
4. Thomas Lundin / Tänk om allt är som det ska: 12.13 %
5. Amanda Finnholm / Midnight Sun: 10.66 %
6. Sven Boom / Av ständig oro: 10.29 %
7. Desiree Saarela / Mitt i allt: 8.82 %
8. Nellie / Wonderful boy: 8.46 %
--------------------------------------
9. Carolina Wendelin / George : 6.99 %
10. Susann Sonntag / Änglar som ser: 2.94 %

Rösta på Vegatoppen nr 8 här!

Enkäten är stängd

Resultaten från Vegatoppen nummer 8 presenteras, torsdagen den 2.3.2017 kl. 20.03 med repis lördagen den 4.3.2017 kl. 21.03. Då får du veta om utmanarna Rickard Eklund och Kiara Nelson tar sig upp på Vegatoppen och hur det går för listans övriga låtar och artister.

Vi vill gärna höra vad du tycker om låtarna! Kommentera i kommentarsfältet under artikeln.

Vegatoppen i Radio Vega, torsdagar kl.19:22, i repris på lördagar kl.21:03 och på Arenan i 30 dagar.

Så här fungerar Vegatoppen

Vegatoppen satsar på finlandssvensk musik, det vill säga musik som antingen framförs på finlandssvenska eller på andra språk men vars upphovsmän- och kvinnor har finlandssvenska rötter.

I varje program presenteras tio låtar, två av dessa är veckans utmanare. De två låtar som får minst röster faller ut.

För att kunna rösta måste du skapa ett Yle-konto. Mera information hittar du i användarinstruktionerna.

Sitter du kanske själv på låtmaterial där hemma som du önskar att skulle höras av en större publik? Ta då kontakt med Musikchef Amie Borgar, amie.borgar@yle.fi och gör henne medveten om att du och din musik existerar. Då finns det också en möjlighet att du kan bli en av utmanarna på Vegatoppen.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje