Hoppa till huvudinnehåll

Klopps stöd till sparkade Ranieri: ”Brexit, Trump, Ranieri …”

Jürgen Klopp, Claudio Ranieri.
Jürgen Klopp och Claudio Ranieri får inte träffas på måndag. Jürgen Klopp, Claudio Ranieri. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Jürgen Klopp,Claudio Ranieri

Leicesters sparkade guldtränare Claudio Ranieri får uppbackning av sina tränarkollegor i England. Jürgen Klopp och José Mourinho är kritiska. ”Att jag fick sparken var en småsak jämfört med det här”, säger Mourinho.

I går kväll bekräftade Leicester att klubben väljer att avskeda sin tränare Claudio Ranieri. Det har inte ens gått ett år sedan Ranieri förde klubben till ett helt osannolikt ligaguld i Premier League.

Den här säsongen har Leicester varit tillbaka i bottenstriden. Just nu ligger laget precis ovanför strecket. Formen är svag. Efter nyår har Leicester inte gjort mål i ligan.

– Vårt mål har aldrig varit att uppnå samma resultat som i fjol, vårt enda mål var att säkra nytt kontrakt. Vi står nu inför utmaningen att fixa det och vi tycker att förändringen är nödvändig för att maximera chanserna, sa klubbens viceordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha i ett uttalande.

Möter Liverpool

I dag höll Ranieris kollegor presskonferenser inför helgens ligaomgång. Leicester ställs mot Liverpool i sin första match utan Ranieri.

Motståndartränaren Jürgen Klopp jämför sparkningen av Ranieri med politiska beslut under det senaste året.

– Det har varit flera konstiga beslut med Brexit, Trump och Ranieri. Ni måste fråga Leicester varför de har gjort det här, säger han enligt Sky Sports.

Öppna Instagram-inlägget

"Svårt att acceptera"

Ranieri blir den fjärde mästartränaren i England under de senaste tio åren som får sparken under följande säsongen. De andra är Carlo Ancelotti, Roberto Mancini och José Mourinho.

Mourinho fick foten från Chelsea under förra säsongen.

– Då tänkte jag att det var gigantiskt. Nu inser jag att det var en småsak jämfört med det här, säger Mourinho enligt Sky Sports.

– Det här är väldigt svårt att acceptera. Han skrev den vackraste berättelsen i Premier Leagues historia. Han förtjänar att få Leicesters arena namngiven efter sig.

Läs också