Hoppa till huvudinnehåll

Ranieri bryter tystnaden: ”Min dröm dog i går”

Claudio Ranieri.
Claudio Ranieris sista match som Leicestertränare blev Champions League-åttondelen mot Sevilla. Claudio Ranieri. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Claudio Ranieri

Claudio Ranieri fick sparken i går. Nu har han uttalat sig i ett känslosamt brev. ”Jag älskar er”, skriver han till Leicesters supportrar.

I går fick Leicester kalla fötter och valde till slut att avskeda sin tränare Claudio Ranieri. I ett uttalande skrev klubben att man gjorde det här för att maximera chanserna att rädda kontraktet.

Leicester har gått från ligatiteln i maj till att vara rejält insyltat i bottenstriden nio månader senare. Ranieri får inte chansen att rädda kvar laget i Premier League.

Nu har italienaren brutit tystnaden efter beskedet.

– Min dröm dog i går. Efter fjolårets eufori och Premier League-titeln drömde jag om att stanna i Leicester, klubben som jag älskar, för alltid. Tyvärr blir det inte så, skriver han i ett brev.

Hoppa över Twitterpostning

"Det här äventyret var fantastiskt"

Ranieri är känslosam och tackar allt från sin familj, Leicester, medierna till framför allt supportrarna.

– Det här äventyret var fantastiskt och kommer att finnas kvar hos mig för evigt. Supportrarna älskade mig från dag ett i klubben. Jag älskar er också.

Efter att Leicester med nöd och näppe klarade kontraktet under 2014–2015, stod Leicester för en osannolik säsong i fjol. Den lilla klubben vann Premier League-titeln sensationellt.

– Ingen kan ta det ifrån oss och jag hoppas alla kan minnas det och le. Jag gör det. Tiden var fylld av en glädje som jag alltid kommer ihåg. Det var en ära att vara en mästare tillsammans med er.

Läs också