Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö på badrumsvisit

Luftigt, ljust och fräscht så vill vi ha det i våra hem. Det är det sparsmakade och blonda som härskar i hus och lägenheter. Trots det är det av någon anledning i badrummet som många tar ut svängarna och skojar till det lite extra med lustiga prydnader, glada färger och "hemmakonst".

Kanske det är den där barndomen som än en gång spökar, nu i våra badrum. Den där frihetskänslan som bara fanns då, för några decennier sedan, då somrarna var soliga och oändligt långa, vid havet, i skärgården. Badrummet är helt enkelt minnet av utedasset där det fanns planscher med fyrar och fåglar, där färgen var grangrön och himmelsblå och dörren stod på vid gavel. Stället där gårdagens kungapar fick ge plats åt dagens serieteckning - ett rum i förändring - en känsla av frihet.

Elin tittar in i två badrum, hos familjerna Autio och Österåker i Korsholm. Badrummen är helt olika, men de har en sak gemensamt: "det finns saker man inte rår på". Autios fick inte rubba rumsindelningen i sitt gamla hus och Österåkers hittade för många, för stora stenar under sitt hus. Begränsningarna och hindren ledde till två riktigt fina och annorlunda badrum.

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

 • Camilla Forsén-Ström

  Camilla Forsén-Ström

  Konstexpert
 • Porträtt av Elin Skagersten-Ström, programledare för det finlandssvenska tv-magasinet Strömsö.

  Elin Skagersten-Ström

  Redaktör

  Programledare för Strömsö.

 • Jonas Sundström, Strömsön juontaja.

  Jonas Sundström

  Programvärd och redaktör

  Programvärd på Strömsö. Juontaja kahdella kielellä Strömsön lifestyle-ohjelmassa. Ta gärna kontakt på jonas.sundstrom@yle.fi.

 • Jim Björni

  Jim Björni

  Redaktör
 • Lee Esselström

  Lee Esselström

  Redaktör

  Redaktör och hantverksexpert på Strömsö.

 • Owe Salmela.

  Owe Salmela

  Florist
 • Örtexpert Alexandra De Paoli

  Alexandra De Paoli

  Örtterapeut

  Örtterapeut och journalist, uppvuxen i Stockholm men numera bosatt i norra Sverige.

 • Porträtt på Strömsös kock Anders Samuelsson med skog i bakgrunden

  Anders Samuelsson

  Kock

  Jag är Strömsös kock. I köket gillar jag hållbarhet och ekologiska världen, och satsar gärna på det skandinaviska köket i kombination med nya smaker. På fritiden gillar jag friluftsliv och skidåkning.

Nyligen publicerat - Strömsö