Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö på badrumsvisit

Luftigt, ljust och fräscht så vill vi ha det i våra hem. Det är det sparsmakade och blonda som härskar i hus och lägenheter. Trots det är det av någon anledning i badrummet som många tar ut svängarna och skojar till det lite extra med lustiga prydnader, glada färger och "hemmakonst".

Kanske det är den där barndomen som än en gång spökar, nu i våra badrum. Den där frihetskänslan som bara fanns då, för några decennier sedan, då somrarna var soliga och oändligt långa, vid havet, i skärgården. Badrummet är helt enkelt minnet av utedasset där det fanns planscher med fyrar och fåglar, där färgen var grangrön och himmelsblå och dörren stod på vid gavel. Stället där gårdagens kungapar fick ge plats åt dagens serieteckning - ett rum i förändring - en känsla av frihet.

Elin tittar in i två badrum, hos familjerna Autio och Österåker i Korsholm. Badrummen är helt olika, men de har en sak gemensamt: "det finns saker man inte rår på". Autios fick inte rubba rumsindelningen i sitt gamla hus och Österåkers hittade för många, för stora stenar under sitt hus. Begränsningarna och hindren ledde till två riktigt fina och annorlunda badrum.

 • Bra utgångsläge för Ilkka Herola – eftermiddagens skidmoment kan bli en nagelbitare

  Finländaren går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

  Skidmomentet i nordisk kombination kan ur finländsk synvinkel bjuda på spänning och framgång. Jarl Magnus Riiber är trea efter backmomentet och gäller som klar förhandsfavorit, men bakom honom är det i allra högsta grad öppet. Ilkka Herola, som är en duktig skidåkare, fick till ett bra hopp och går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

 • THL: 236 nya coronafall i Finland

  Flest fall i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

  Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 236 nya coronafall på söndagen. Största delen, 125 fall, har konstaterats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

 • Kalabaliken i Washington tystade Kreml – Putin hittar inga ord

  Moskva brukar normalt inte missa en chans att kritisera USA.

  Rysslands president Vladimir Putin har hittills inte kommenterat Trumpanhängarnas stormning av Capitolium i Washington. Tystnaden har överraskat många då Moskva tidigare aldrig har missat en chans att kritisera den amerikanska demokratin.