Hoppa till huvudinnehåll

Romar nära poäng – Jansrud en vinnare igen

Andreas Romar.
Andreas Romar förbättrade från fredagens tävling. Andreas Romar. Andreas Romar,alpint

Andreas Romar var riktigt nära världscupspoäng i störtloppet i Kvitfjell men blev knappt utanför de 30 bästa. Finländaren förbättrade ändå från gårdagens tävling.

Igår slutade Romar på 45:e plats i Kvitfjell och i dagens störtloppstävling var han 32:a. Romar förlorade med 1,94 sekunder till vinnaren Kjetil Jansrud. Marginalen till en topp-30-placering som skulle ha gett världscupspoäng var 0,11 sekunder.

Efter totalt fyra världscupssegrar i december är norska Jansrud nu tillbaka som vinnare. Årets första seger kom framför en jublande hemmapublik med en marginal på åtta hundradelar till dagens tvåa Peter Fill. Beat Feuz var trea.

Jansrud toppar störtloppscupen före Fill. Imorgon tävlar herrarna i super-G.