Hoppa till huvudinnehåll

Stor räddningsoperation i Esbo slutade lyckligt

Sjöbevakningens flygfoto av plats för räddningsoperation
Sjöbevakningens flygfoto av plats för räddningsoperation Bild: Sjöbevakningen Esbo,Sjöbevakningen (Finland),vaktmästare,is

Sjöbevakningen fick i på lördag eftermiddag larm om att två personer hade gått genom isen i Esbo. Sjöbevakningen ryckte ut och hittade mycket riktigt en vak i Tempelsundet utanför Notudden.

I en och en halv timmes tid dök man i vaken utan resultat. I spaningarna deltog flera enheter från Räddningsverket, en läkarhelikopter och enheter från Gränsbevakningen.

Tillbudet slutade ändå lyckligt.

En man ringde nämligen nödcentralen och berättade att han och hans fru hade gått genom isen men att de för egen maskin hade lyckats ta sig upp och var i säkerhet på Notudden. Ett kontrollsamtal till mannen bekräftade att inga personer var i fara eller kvar i vaken.

Sjöbevakningens karta över räddningsoperation 25.2.2017
Sjöbevakningens karta över platsen Sjöbevakningens karta över räddningsoperation 25.2.2017 Bild: Sjöbevakningen Esbo,Sjöbevakningen (Finland),räddningsoperation

En drunknade i Säkylä

I Säkylä gick det inte lika väl. Där omkom en person vid middagstid på lördagen då en bil delvis sjönk genom isen på Pyhäjärvi.

Sällskapet var på väg ut för att pilka då bilen delvis sjönk genom isen.

Två personer lyckades ta sig ut ur bilen men en tredje drunknade.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen