Hoppa till huvudinnehåll

EIF mötte HC Lutuuri i division 3 handboll

EIF spelar handbollsmatch mot HC Lutuuri
EIF mötte HC Lutuuri i Helsingfors. EIF spelar handbollsmatch mot HC Lutuuri Bild: Anja Henriksson/EIF handboll,Ekenäs IF,ekenäs if handboll

Ekenäs IF:s handbollsherrar i division 3 åkte på fredagskvällen (24.2) till Helsingfors för att möta hittills obesegrade HC Lutuuri från Helsingfors. EIF hade en match mindre spelad och ledde serien så en tuff match var att vänta.

Matchen kom inte riktigt igång under de första fyra minuterna. En spelpaus på några veckor satt ännu i. I den åttonde minuten skadades EIF:s Isac Jousmaa och fick avbryta matchen och uppsöka sjukhuset. Ny ändring i laguppställningen som denna gång bestod av åtta herrar förstärkta med tre stycken B-juniorer. EIF gick till pausvila i ledning med siffrorna 11-8.

I andra halvleken vägde sedan matchen jämnt. EIF hade en del chanser att avgöra men för många bollmissar och stolpskott föll till motståndarens fördel.

De sista minuterna lyckades motståndarna helt klart bättre och tog hem matchen med siffrorna 26-22

HC Lutuuri leder nu serien och är nära att stiga till division 2.

EIF:s laguppställning o mål: Anton Sundström (målvakt), Patrik Ekström (4 mål), Anton Westerlund, Miska Henriksson (9 mål varav 5 på straffar), Isac Jousmaa (1), Jens Sundström (2), Jonathan Nylund (2), Anders Rehnström (3), Roope Rauhala, Tim Winberg (1), Lucas Lönnqvist.
Tränare: Mats "Sundis" Sundström

Text och foto: Anja Henriksson/EIF

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle