Hoppa till huvudinnehåll

Emil Iversen: Jag ber om ursäkt av Iivo

Iivo Niskanen och Emil Iversen efter sprintstafetten, VM 2017.
Iivo Niskanen var sur på Emil Iversen. Iivo Niskanen och Emil Iversen efter sprintstafetten, VM 2017. Bild: Yle/Tomi Hänninen Iivo Niskanen,Emil Iversen

Det var inte meningen, bedyrar det norska ankaret Emil Iversen som kostade både Norge och Finland de ädlaste medaljerna i sprintstafetten i Lahtis-VM.

Herrarnas lagsprint fick en högdramatisk avslutning, när Norge och Finland rakade ihop i den sista kurvan före upploppet.

Det norska ankaret Emil Iversen styrde rakt in i Iivo Niskanens spår och bägge två ramlade omkull och blev passerade av Ryssland och Italien.

Niskanen och hans blåvita partner Sami Jauhojärvi var efteråt övertygade om att Finland utan olyckan tagit guldet – Iversen var ångerfull.

– Jag måste be om ursäkt till Iivo. Det var en tabbe och inte meningen överhuvudtaget, säger Iversen till Yle Sporten och berättar att han märkte att Niskanen närmade sig.

– Men jag missberäknade hans fart helt totalt, jag var inte förberedd på att han kommer så hårt. Han går in rätt i mig och det blir en krasch som ödelägger det för oss båda.

Klæbo: Det är synd

Den andra norrmannen Johannes Høsflot Klæbo stod för en strålande tävling och såg ut att säkra det norska guldet på den näst sista etappen, men det blev till slut ingenting.

– Det var dramatiskt, säger ynglingen besviket. Det är synd att det blir så här att vi tappar försprånget i snöfallet, när vi så tydligt har guldet i sikte, säger Klæbo.

– Det känns tufft nu, men vi är fortfarande unga och får bara ta lärdom av det här. Förhoppningsvis får vi fler möjligheter i lagsprint senare i karriären.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport