Hoppa till huvudinnehåll

Fyra raka förluster – sommarlov för Jokerit

Oliver Lauridsen framför Ryan Zapolskis mål
Oliver Lauridsen framför Ryan Zapolskis mål Bild: Toni Hekkala / All Over Press ishockey,KHL,Oliver Lauridsen,Ryan Zapolski,Jokerit,sport

Jokerits slutspel i KHL är över efter endast fyra matcher. CSKA Moskva blev för tuffa i den första slutspelsomgången.

Jokerit var ordentligt pressat inför den fjärde slutspelsmatchen mot CSKA Moskva. Efter tre förluster var det vinna eller försvinna som gällde.

Det blev försvinna. CSKA vann den fjärde matchen med 1–0 efter förlängning och hela serien med 4–0 i matcher.

Geoff Platt avgjorde för CSKA 15 minuter in i förlängningen.

– Det känns tomt. Vi kämpade bra men det räckte inte. CSKA var lite bättre i de avgörande ögonblicken under hela matchserien, sa Jokerits tränare Jukka Jalonen till Viasat efter matchen.

Två bortdömda mål

CSKA hade två puckar i mål under ordinarie speltid men båda underkändes efter videogranskning. I den andra perioden sparkade Aleksandr Popov in pucken i mål och i början av den tredje perioden underkändes Geoff Platts mål då Jokerits målvakt Ryan Zapolski stördes av Jan Mursak.

Med undantag av den första matchen har slutspelsserien varit en jämn affär. Tre av matcherna har avgjorts i förlängning.

– Det är frustrerande med tre förlängningsförluster. Vi gjorde vår bästa match i serien idag. Vi hade problem med målskyttet och det avgjorde serien, sa Jokerits lagkapten Peter Regin.

Resultat:

Jokerit – CSKA Moskva 0–1 e.fö
CSKA går vidare efter 4–0 i matcher.

Läs också