Hoppa till huvudinnehåll

Simon Nygård från Vasa lever modelivet på Instagram

Simon nygård - modell och smyckesdesigner i Milano utanför Glam Hotell
För att lyckas på Instagram gäller det att ha ett intressant liv att visa upp. Simon och flickvännen Ilenia Toma checkar in på Glam Hotel i Milano för att kunna hänga med på modeveckan. Simon nygård - modell och smyckesdesigner i Milano utanför Glam Hotell Bild: Yle/Helena von Alfthan simon nygård

För att lyckas på Instagram måste du nischa dig, och ha ett intressant liv att visa upp. Simon Nygård lämnade Vasa för ett internationellt modeliv och har samlat på sig många följare på Instagram.

Simon Nygård besöker den här gången modeveckan i Milano som bloggare. Han är en mångsysslare inom mode - han jobbar som modell och designar smycken. Till vardags bor han i Basel i Schweiz, men är ofta på resande fot.

- Jag har i sju år nu levt ett internationellt modeliv. När man byter städer och byter länder ofta så får man följare i olika länder. Mina följare är utspridda över världen, de är från Finland, Frankrike, Italien, New York...lite överallt. För att få följare på Instagram så måste man ha fina bilder, ett bra innehåll och ett bra koncept.

Simon nygård - modell och smyckesdesigner i Milano på Glam Hotell
Van att posera. Simon Nygård har som modell bland annat gått i Lanvins modevisning. Simon nygård - modell och smyckesdesigner i Milano på Glam Hotell Bild: Yle/Helena von Alfthan simon nygård

Att synas på Instagram är viktigt inom modebranschen. Fotomodeller kan ha stora följarskaror. Brittiska Cara Delevingne har mer än 36 miljoner följare. Simon Nygård har mer än 53 500 följare på Instagram.

- Modellagenturerna skriver faktiskt hur många följare du har i din portfolio. Det är viktigt också för kunderna att du har en profil i sociala medier. Det räcker inte med att bara se bra ut, men måste också ha ett intressant liv och visa att man är en intressant personlighet. Ett bra Instagramkonto hjälper till med andra bokningar.

Simon nygård - modell och smyckesdesigner i Milano framför centrala järnvägsstationen
De vita solbrillorna syns ofta i Simons Instagramflöde - de är något av en signatur för honom. Simon nygård - modell och smyckesdesigner i Milano framför centrala järnvägsstationen Bild: Yle/Helena von Alfthan simon nygård

Sedan ett år tillbaka har sociala medier också blivit ett jobb för Simon Nygård och hans flickvän Ilena Toma, som har en modeblogg.

På en av bilderna på sitt Instagramkonto poserar Simon Nygård med läskedrycksflaskor i sängen, andra bilder visar skor som nyligen kommit upp på en webbshop med länk till butiken.

- Jag har många bilder som man kan tro är sponsrade men som inte är det. Jag har bara gjort det på eget initiativ. Till exempel om jag varit på ett event och fått saker så kanske det passar bra i mitt flöde då och jag lägger dit det.

Simon Nygård gör samarbeten med företag, hur stor andel av bilderna i hans Instagramflöde som är reklam varierar.

- Ibland har jag 20 bilder som inte är sponsrade, sedan kanske jag varit på en sponsrad resa till Turkiet och lägger upp 30 bilder - då är ju varje bild från resan sponsrad. Det går i faser.

Simon nygård - modell och smyckesdesigner ser ner från sin hotellbalkong i Milano
Simon tycker Instagram är inspirerande. Där finns mycket att se och allt sker mycket snabbare än i tryckta tidningar Simon nygård - modell och smyckesdesigner ser ner från sin hotellbalkong i Milano Bild: Yle/Helena von Alfthan simon nygård

Simons tips för att lyckas på Instagram är att nischa sig tydligt, dessutom är det bra om bilderna passar ihop färgmässigt. Själv använder han en applikation för att se till att alla bilder i hans Instagramflöde matchar varandra. Hälften av bilderna på Simons Instagramkonto är tagna med systemkamera.

- Det går att ha ett snyggt Instagramkonto med vilket tema som helst. Jag följer inte bara mode på Instagram, utan allting från arkitektur till fotografi och mat. Du måste hitta ditt koncept och din linje och tro på dig själv. Gör det du tycker om. Du måste vara genuin, annars kommer du inte att sticka ut. Det fungerar inte att kopiera andra, är Simons tips till dem som vill få många följare på Instagram.

Själv fokuserar Simon Nygård på livsstil och mode, dessutom har han ett till Instagramkonto för sitt smyckesmärke.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje

 • Karisbo ser Toto fyra gånger på fem dagar

  Ekenäs förbereder för stor konsert i Stallörsparken.

  Karisbon Niklas Malm har sett Totos alla spelningar i Finland sedan 1999. På lördag (29.7) är det konserten i Ekenäs som gäller.

 • Kaj Kunnas: Hakuna matata strömmar starkt i mitt liv

  Kaj Kunnas om betydelsefull musik och tacksamhet i livet.

  Kaj Kunnas, tidigare sportjournalist, jobbade hela 27 år på Yle. Men efter att han drabbades av en hjärninfarkt lämnade han bolaget i mars 2017. Kaj berättar hur tacksam han är över livet efter sjukdomsanfallet och vilken musik som är betydelsefull för honom, både med koppling till privatlivet och det tidigare arbetslivet.

 • Dick Idman: Små grytor har också öron

  Om barn och hur de tolkar vuxenvärlden.

  Skådespelaren Dick Idman sommarpratar om smått och gott som hörts ur barns munnar. Exemplen är hämtade ur hans egen barndom, hans egna barns och andra barns barndom.

 • Förisvängom tar andan ur både dansare och publik

  Mer än 6 000 folkdansare och spelmän underhåller i Åbo.

  Mössorna guppar, tofsarna gungar och kjolarna svänger vida omkring då mer än 6 000 folkdansare och spelmän nu har invaderat Åbo. Och publiken njuter.

 • Jolanta – det här är operan presidenterna Putin och Niinistö ska se

  Putin får se en rysk opera i Nyslott

  - Rysslands president besöker Finland för att se ett ryskt gästspel, det är ju lite intressant. Det säger musikredaktören och operakännaren Jan Granberg, som berättar vad det är för en opera Rysslands president Vladimir Putin och president Sauli Niinistö ska se tillsammans i Nyslott ikväll.

 • Hur väljs musiken till Yle Vega och Yle X3M?

  Amie Borgar berättar om musiken på Yle Vega och Yle X3M.

  Hur kommer det sig att en viss låt spelas en viss tid på radion och hur väljs det egentligen vilken musik som ska spelas? Det svarar Amie Borgar på. Hon är nytillträdd musikchef på Svenska Yle och ansvarar för musiken som spelas på Yle Vega och Yle X3M.

 • Röda kvinnor höjer sina röster

  Sommarteater kan föra fram både arbetarkamp och feminism.

  Med pjäserna om lumpänglarna vid Oravais fabrik har Annika Åman låtit feminism och arbetarkamp ta plats på sommarteaterscenen. De fabriksarbetande kvinnorna från 1900-talets första hälft har mycket att säga också dagens jämställdshetsarbete.

 • Lina Teir: We see you

  Lina Teir startade "we see you"-kampanjen i augusti 2016.

  Dagens sommarpratare Lina Teir startade "We see you"-kampanjen i augusti 2016. En sång, en demonstration och ett fotografi blev en hel kampanj i protest mot regeringens snäva flyktingpolitik.

 • Per Gessle var kommunalt anställd trubadur och väckte folk ur koma

  Per Gessles är den enda som haft tre karriärer samtidigt.

  Han är en musiknarkoman. Han har levt och andats musik sedan han var barn. Per Gessle är dessutom den enda artisten som har klarat av att hålla tre olika karriärer på gång samtidigt och han har lyckats med dem alla. I synnerhet om man ser på skivförsäljningen. Han startade med Gyllene Tider och då de gör sina comeback konserter så fyller de stora stadionarenor i bästa Springsteen stil.