Hoppa till huvudinnehåll

Chefen för Svenska Yles radiokanaler slutar

Programchef Kaj Backman
Kaj Backman lämnar radiochefsjobbet. Programchef Kaj Backman Bild: Yle/Pia Lagus kaj backman

Programchefen för Svenska Yles radiokanaler, Yle Vega och Yle Extrem, Kaj Backman lämnar sin post. Backman flyttar över till finska Yle där han blir administrativ chef på nyhetsavdelningen.

Kaj Backman har genomfört en radioreform som innebar mindre programradio och mera så kallat flöde.

Backman har varit radiochef för Svenska Yle sedan början av år 2015.

Backman har fungerat som radiochef bara två år men har femton år bakom sig på Svenska Yle. Det är också orsaken till att han nu vill gå vidare.

- Jag har alltid vetat att jag i något skede av arbetslivet vill prova på något annat, på andra uppgifter i andra gemenskaper. Nu kom det ett lämpligt tillfälle. Femton år är ganska länge då man ändå är "bara" fyrtio år, säger Backman.

Han säger att han hade en vision om en kanalreform redan då han började som radiochef.

- Jag är mycket nöjd med reformen och glad över att den har fallit väl ut. Det känns skönt att ha gjort den. Också därför är det nu lämpligt för mig att fundera på något helt annat så att andra krafter kan ta över och fundera på hur framtiden ska se ut för våra radiokanaler och utvecklandet av dem.

Han konstaterar att ingenting är färdigt i och med en engångsreform.

- Som konkurrensläget och mediebeteendet och förväntningarna på radio är i dag gäller det att hela tiden fortsätta att utveckla kanalen och dess innehåll, säger Backman.

Artikeln kompletterad 17:13 med Kaj Backmans kommentarer

 • Abimix grafik för studentexamensproven i övriga språk

  Portugisiska, kort lärokurs, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar år 2017.

  Här hittar du studentexamensproven i kort portugisiska våren 2016 samt studentexamensnämndens exempel på fullpoängssvar. Observera att exempelsvaren inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.

 • Abimix grafik för studentexamensproven i ryska

  Ryska, kort lärokurs, studentexamensproven 2017

  De skriftliga proven och hörförståelserna i kort ryska.

  Studentexamensproven i kort ryska 2017, facit till flervalsuppgifterna samt beskrivningar av goda svar för provens produktiva delar hittar du här. Observera att beskrivningarna inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.

 • Abimix grafik för studentexamensproven i latin

  Latin, kort lärokurs, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar år 2017.

  Här hittar du studentexamensproven i kort latin 2017 samt studentexamensnämndens exempel på fullpoängssvar. Observera att exempelsvaren inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.

 • Abimix grafik för studentexamensproven i övriga språk

  Nordsamiska kort lärokurs 2017

  Nordsamiska kort lärokurs 2017, Prov och modellsvar.

  Här hittar du studentexamensproven i kort portugisiska våren 2017 samt studentexamensnämndens exempel på fullpoängssvar. Observera att exempelsvaren inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes