Hoppa till huvudinnehåll

Emil Iversen besviken över petningen

Emil Iversen, Norge
Emil Iversen i ordkrig med landslagsledningen. Emil Iversen, Norge Bild: All Over Press Emil Iversen

Emil Iversen accepterar inte den norska landsledningens förklaring till varför han petades från herrarnas 15 kilometer i Lahtis. Jag tycker inte att jag har underpresterat, säger han.

Den norska chefstränaren Tor Arne Hetland offentliggjorde i morse den norska truppen till morgondagens 15 kilometer. Guldfavoriten Martin Johnsrud Sundby får sällskap av Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug och John Høsflot Klæbo.

Hetland konstaterade under dagens presskonferens att Iversen petas eftersom han inte varit i form på sistone. En motivering som Iversen själv inte accepterar.

- Det är tråkigt. Jag hörde att Tor Arne sade att jag underpresterade i sprintstafetten, men om man ser på tävlingen så kämpade jag ju om VM-guldet. Jag tycker inte att jag har underpresterat, säger han till norska kvällstidningen VG.

Iversen var knäckt i söndags

Iversen krockade med Iivo Niskanen på upploppet av sprintstafetten. Strax efter målgången konstaterade han att han är redo att åka hem från Lahtis.

- Jag var helt enkelt besviken efter sprintstafetten, förklarar han i dag.

Emil Iversen var tvåa bakom Iivo Niskanen i världscupstävlingen på just 15 kilometer klassiskt Ruka i november. Jämförelsevis så har Niklas Dyrhaug, som får delta i tävlingen i morgon, inga pallplaceringar i världscupen den här säsongen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport