Hoppa till huvudinnehåll

Hangö anställde projektchef för Koverhar

Agneta Evers
Agneta Evers. Agneta Evers Bild: Privat. Koverhar,Hangö,projektledare,agneta evers

Det är Ekenäsbon Agneta Evers som i åtminstone sex månaders tid ska hjälpa Hangö stad med att saluföra och utveckla Koverharområdet. Stadsdirektör Denis Strandell anställde Evers på måndagen (27.2) och hon börjar jobba på torsdag (2.3).

Också bland andra stadsstyrelsens ordförande Jouko Kavander (SDP) träffade Evers och ansåg att hon lämpar sig bra för uppgiften.

Att Evers anställs på sex månader beror på att stadsdirektören inte har befogenheter att göra längre avtal, men tanken är nog en förlängning, säger Kavander.

Mångsidig bakgrund

Ingenjör Agneta Evers är 54 år och har erfarenhet av att jobba som projektchef och med ledarskap inom flera branscher.

Hon har jobbat på företagen Siemens och Nokia och dessutom vid utbildaren Axxell. Där jobbade hon med ledningssystem.

För tillfället har hon ändå varit utan jobb och har studerat.

Utmaning att hitta rätt person

Kavander säger att det har varit svårt att hitta lämpliga personer till uppgiften eftersom det inte är ett långvarigt jobb.

Det var stadens kanslichef Lasse Tallqvist som kände till Evers och rekommenderade henne, säger Kavander som tycker Evers passar bra för uppgiften.

Evers själv vill just nu inte säga något om vad hon tänker göra eftersom hon ännu inte har börjat jobba.

- Det är jätteintressant. En fantastisk chans att få jobba och utveckla vår region.

En port i stängslet kring Koverhar
Koverharområdet är mer än bara det gamla fabriksområdet. Det är området runt omkring som också ska utvecklas och få nytt liv. En port i stängslet kring Koverhar Bild: Yle/Linus Westerlund Västnyland,vinter,Koverhar,Hangö,industriområden,Plankorsning,port

Hon hoppas att jobbet blir längre än sex månader.

- Om man vill nå synliga mål behövs mera än sex månader.

Hangö stad har fått stöd av närings-, trafik- och miljöcentralen för att utveckla Koverharområdet. Understödet är cirka 270 000 euro, säger Kavander. Det ska motsvara cirka 70 procent av de pengar som används för att utveckla området.

Dessutom anlitar Hangö också ett lokalt marknadsföringsföretag som jobbar med att saluföra Koverharområdet som har en egen webbsida www.koverhar.fi.