Hoppa till huvudinnehåll

Ingen Ranieri - då vaknade Leicester till liv

Leicester såg i går kväll ut som samma lag som vann Premier League i fjol. Med tränaren Claudio Ranieris avsked i färskt minne besegrade man Liverpool med 3-1.

Ranieri fick sparken förra veckan efter en blytung period i den engelska ligan. Fem raka förluster beseglade Ranieris öde.

Tränarbytet gav åtminstone inledningsvis resultat. Under den tillfälliga tränaren Craig Shakespeares ledning såg Leicester ut som samma lag som under stora delar av fjolårssäsongen.

Leicesters fans hyllade Claudio Ranieri.
Leicesters fans hyllade Claudio Ranieri. Leicesters fans hyllade Claudio Ranieri. Bild: All Over Press Leicester City FC,Claudio Ranieri

Jamie Vardy visade vägen

Precis som så många gånger under succésäsongen så var Jamie Vardy var segerarkitekt för hemmalaget. Vardy, som gjorde 24 mål förra säsongen, gjorde Leicesters första och tredje mål i segern över Liverpool.

Det har ryktats om att Vardy var missnöjd med Ranieris taktiska beslut och att han pressade klubbledningen att ge italienaren sparken. Vardy gick till motattack efter gårdagens seger.

- Det har skrivit en massa orättvisa artiklar och idag såg vi en reaktion på dem. Känslan just nu är en kombination av glädje och lättnad. Vi var förtjänta av segern och nu bör vi se till att vi får kontinuitet och tar oss ur den knipa vi är i, säger Vardy tillthe Guardian.

Danny Drinkwater stod för 2-0-målet med ett stenhårt skott från 20 meter.

Liverpools formkurva är oroväckande

Philippe Coutinho reducerade under andra halvleken men det var en klen tröst för Liverpool, som varit i usel form på sistone. Liverpool har förlorat fem av sina sju senaste matcher.

Tack vare segern klättrade Leicester ovanför nedflyttningsstrecket. Liverpool tappade i sin tur allt mer terräng i kampen om platserna till Champions League. Jürgen Klopps mannar ligger fortfarande femma men formkurvan är illavarslande.

Läs också