Hoppa till huvudinnehåll

Snart stannar fler tåg i Karis

Karis järnvägsstation.
Karis järnvägsstation. Bild: Yle/Robin Lindberg järnvägsstation i karis

Nu är det klart att fler tåg stannar i Karis från och med midsommarveckan. VR sätter in två extra tågturer i veckan mellan Åbo och Helsingfors.

Den ena tågturen sätts in på fredagar. Då lämnar tåget Helsingfors klockan 12.30. Den andra turen går på söndagar med start i Åbo klockan 21.30.

I fredags var det fortfarande oklart om tågen skulle stanna i Karis och Kyrkslätt.

VR meddelar att det nu är klart att tåget som går på fredagar inte stannar i Kyrkslätt. Hur det blir med söndagsturen är ännu öppet.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Västnyland