Hoppa till huvudinnehåll

Stadsstyrelsen i Hangö vill se snyggare skyltar vid infarten till staden

Roadside restarunga byggnad i Hangö
En gammal bensinmack står vid Sandövägen vid infarten till Hangö. Dessutom finns det reklamskyltar av olika slag och storlekar. Roadside restarunga byggnad i Hangö Bild: Yle/Linus Westerlund Västnyland,Hangö,vinter,Roadside,Bensinstation,restauranger

Politikerna i Hangö stadsstyrelse skickade tillbaka frågan om reklamskyltar vid Sandövägen till tekniska centralen. Styrelsen ansåg att förslaget från tekniska nämnden inte var tillräckligt bra.

Nämnden hade föreslagit att staden hyr ut området vid Sandövägen till företaget Mr-media. Mr-media skulle sedan i sin tur förmedla uthyrningen av reklamplatserna.

Enligt förslaget skulle det finnas reklamskyltar med jämna mellanrum längs infarten till Hangö och Mr-media hade också gjort upp ett förslag till hur skyltarna kunde se ut.

Skyltar
Så här kunde reklamskyltarna se ut, tänkte Mr-media och tekniska nämnden gav förslaget grönt ljus. Men inte stadsstyrelsen. Skyltar Bild: MR-Media skyltar,Västnyland,Hangö,sandövägen

Stadsstyrelsens ordförande Jouko Kavander (SDP) säger ändå att styrelsen inte tyckte om hur skyltarna såg ut utan ville ha ett mera trivsamt utseende.

Han säger också att staden hellre skulle se en eller två reklampelare med bland annat klocka och temperaturmätare än flera små skyltar.

Dessutom har flera företag än bara Mr-media visat intresse för frågan.

Ny behandling

Nu får tjänstemännen på tekniska avdelningen utreda frågan vidare och sedan får tekniska nämnden igen behandla ärendet. Och sedan landar frågan igen på stadsstyrelsens bord.

I nuläget är det staden som själv har skött uthyrningen av reklamplatserna, men det har kommit mycket klagomål till staden över att det ser slarvigt ut som det är nu.

Personalstyrkan vid tekniska verket har minskat och uthyrningen hör inte till stadens kärnverksamhet.

Det är också viktigt att staden inte har några kostnader av verksamheten, säger Kavander.

Läs mera:

Infarten till Hangö snyggas upp

Skyltarna längs Sandövägen i Hangö förfular stadsbilden vid infarten till centrum, men nu ska det bli en ändring på det här. Åtminstone om politikerna i tekniska nämnden får välja.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland