Hoppa till huvudinnehåll

Sundby: Iivo Niskanen är min främsta rival

Martin Johnsrud Sundby
Martin Johnsrud Sundby tog VM-silver i skiathlon i lördags. Martin Johnsrud Sundby Bild: All Over Press Världsmästerskapen i nordisk skidsport,Martin Johnsrud Sundby

Den norska skidstjärnan Martin Johnsrud Sundby höjer ett varningens finger för Iivo Niskanen inför morgondagens 15 kilometer i Lahtis. Niskanen är min främsta rival i kampen om guldet, säger Sundby.

Herrarnas 15 kilometer avgörs med intervallstart och Sundby anses allmänt vara den stora förhandsfavoriten. Norrmannen fick nöja sig med silver i skiathlon efter att han brutit staven under den sista kilometern.

– Jag är helt säker på att Johan Olsson också blir en hård nöt att knäcka. Och herrarna här bredvid mig blir också tuffa, säger Sundby under det norska lagets presskonferens.

Utöver Sundby består det norska laget av Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug och John Høsflot Klæbo.

Emil Iversen petad

Emil Iversen platsar däremot inte i den norska truppen. Iversen hade själv som mål att tävla i både morgondagens 15 kilometer och i fredagens stafett.

Iversen krockade med Iivo Niskanen i lagsprinten i söndags och bedyrade efter tävlingen att hans VM är över. Norges chefstränare Tor Arne Hetland övertalade den 25-årige Iversen att stanna i Lahtis.

– Ingen får resa hem före stafetten. De fyra som tävlar i morgon är de vi tror att är snabbast. Vi hade en tanke om att Emil skulle få tävla. Han har varit bra hela vintern, men inte varit i helt i form på sistone. Vi tror på det här laget, säger Hetland.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport