Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pulkkinen om transfern till Arizona: Sannolikt sista chansen

Teemu Pulkkinen
Teemu Pulkkinen har främst spelat i Iowa Wild den här säsongen. Teemu Pulkkinen Bild: All Over Press Teemu Pulkkinen,Iowa Wild,Minnesota Wild

Teemu Pulkkinens genombrott i NHL har låtit vänta på sig. Arizona Coyotes värvade den 25-årige forwarden i måndags och han medger att utgångsläget är ”nu eller aldrig”.

- Det är sannolikt att det här är min sista chans. Man borde förstås aldrig säga sista chansen, men visst är det ett viktigt tillfälle för mig att visa upp mitt kunnande, säger Pulkkinen till Yle Urheilu.

Fjärde klubben för säsongen

Pulkkinen har levt ett nomadliv den här säsongen. I höstas flyttade han från Detroit till Minnesota, men framgångarna uteblev. Under merparten av säsongen har han spelat i Minnesotas farmarlag Iowa Wild.

- Transfern känns jättebra. Å andra sidan så är NHL en grym värld. Man vet aldrig med vem man spelar eller om man får istid över huvud taget. Men det här kan vara min bästa möjlighet, men det är onödigt att tänka på det desto mer, säger han.

Gynnsammare förutsättningar i Arizona

Förutsättningarna för Pulkkinen är avsevärt mer gynnsamma i Arizona än i Minnesota. Wild är ett av topplagen i hela NHL och man förstärkte sin trupp ytterligare i söndags då man värvade anfallsspelaren Martin Hanzal.

I Arizona är läget ett annat. Coyotes offensiv har inte alls samma bredd som Minnesotas.

- Det skulle vara viktigt att vika sig en ordinarie plats i laget. Framför allt nu då mitt kontrakt går ut. Mina planer för nästa säsong är öppna. Det är oklart om det blir Europa eller Nordamerika, men mitt mål är att fortsätta i Nordamerika, säger Pulkkinen.

Teemu Pulkkinen, som fått sin ishockeyfostran i Jokerit, har noterats för 12+9 på 79 NHL-matcher