Hoppa till huvudinnehåll

Asylsökande demonstrerar i Hangö

tältdemonstration utanför kiasma ,banderoll om att sipilä erbjöd flyktingar sitt hus
I Helsingfors har asylsökande arrangerat flera demonstrationer. tältdemonstration utanför kiasma ,banderoll om att sipilä erbjöd flyktingar sitt hus Bild: Yle / Zaid Mahdi kiasma

Asylsökande ordnar en demonstration i parken bakom järnvägsstationen i Hangö torsdag 2.3.

Man planerade ordna demonstrationen, men hann gå ut med att det ändå inte blir någon demonstration under onsdagen (1.3) eftersom lovet från polisen inte var klart. Men under kvällen visade det sig att lovet trots allt var i skick och demonstrationen hålls planenligt.

Det är asylsökande som bor i Raseborg och Hangö som protesterar mot tvångsdeporteringar och det de uppfattar som Migrationsverkets orättvisa beslut.

Demonstrationen inleds klockan 12.

Asylsökande har under de senaste veckorna protesterat mot tvångsdeporteringar och för en humanare asylpolitik i Helsingfors.

Artikeln uppdaterades 1.3 klockan 21.00. På nytt ny kom ny information, om att demonstationen trots allt ska hållas. Den flyttas alltså inte.

Artikeln uppdaterades 1.3 klockan 14.20. Enligt tidigare information skulle demonstrationen ordnas 2.3 klockan 12, men demonstrationen har nu flyttats till vecka 10.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland