Hoppa till huvudinnehåll

Fiskarin koulu kan knäppa av och på sitt trådlösa internet

Fiskarin koulu.
I Fiskarin koulu stängs routrarna av då de inte används för att minimera mängden av eventuellt skadlig strålning på barnen. Fiskarin koulu. Bild: yle/Petra Thilman skolan i fiskars

I Fiskarin koulu i Fiskars har varje klassrum fått avbrytare med vilka de kan stänga av klassens router för det trådlösa nätverket. Lärarna knäpper av och på routern enligt behov.

I normalläge är routern avstängd och den stängs också automatiskt av om den av misstag har blivit på för länge.

Raseborgs stad har satsat på läsplattor för alla skolelever. För att plattorna ska kunna användas i undervisningen på önskat sätt behövs trådlös internetuppkoppling, men i Fiskarin koulu i Fiskars tyckte föräldrarna inte om den strålning barnen då utsattes för.

Skolan har omkring 60 elever och cirka 90 föräldrar skrev i våras under en adress där de krävde att staden skjuter upp installeringen av trådlöst nätverk i skolan.

Raseborgs stad gick inte med på att betala för avbrytare för nätet, men tillät att de installeras.

De har helt och hållet finansierats av Mannerheims Barnskyddsförbunds lokalavdelning i Fiskars och installerades i december av en yrkesman.

Läs mera:

Föräldrar i Fiskars säger nej tack till trådlöst nätverk i skolan

Föräldrar till barn i Fiskarin koulu i Raseborg är kritiska till planen på pekplattor och trådlöst nätverk i skolan. Nu har över 80 föräldrar skrivit på en namninsamling som kräver andra alternativ.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland