Hoppa till huvudinnehåll

Här är kommunalvalskandidaterna i Östnyland 2017

Bild på en ordförandeklubba
Vem ska svinga ordförandeklubborna i Östnyland? Bild på en ordförandeklubba Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Ordförandeklubba,förvaltningsdomstolar (domstolar),försäljning,inköp,domstolar,rättegång,rätt,jurister

Kandidatlistorna inför vårens kommunalval lämnades in på tisdagseftermiddagen. Yle Östnyland har sammanställt alla kandidater i Borgå, Sibbo, Lovisa, Lappträsk, Mörskom och Pyttis.

Listorna är ännu inte officiella, eftersom de måste godkännas först. Kommunalvalet går av stapeln den 9 april. Förhandröstningen pågår mellan den 29 mars och 4 april.

I Borgå ställer följande personer upp som kandidater:

Svenska folkpartiet:
Andersson Christer, Andersson Elin, Andersson Robert, Antman Sofia, Backman Ulf, Björklund Magnus, Björkman Patrik, Björkskog Cecilia, Blomqvist Elin, Bäcklund Stig, Bärlund Alicia, Dadda Paola, Ekblom Sebastian, Fagerberg Charlotta, Forsblom Annette, Grönroos Niklas, Grönqvist Jerker, Häggqvist Malin, Johansson Max, Karén Laura, von Kraemer Katinka, Kulju Mikael, Liljendal Ron, Lindholm Ulf, Lund Bodil, Långvik Berndt, Lökfors Oscar, Lönnfors Hanna, Marsti Tom, Mattsson Emilia, Mellin-Kranck Gia, Metso Kim, Nieminen Samuli, Nyholm Patrick, Nylander Mikaela, Nymalm Henrik, Nyman Mats, Pynnönen Kristel, Rehnstrand Edvard, Rosengren Anders, Rosqvist Mats, Sandelin Ann, von Schoultz Catharina, Sigfrids Frida, Sjöholm Sebastian, Sjöström Anne, Sjöström Frank, Stenström Leif, Ståhl Henrik, Sundqvist Björn, Svaetichin Elisabeth, Svedberg Thomas, Sveholm Pehr, Särkkä Stina, Söderberg Johan, Tallsten Sara, Tuomolin Inga-lill, Uddström Marina, Utujije-Habiyakare Jacqueline, Väyrynen Maria, Wilkman Maj-Louise och Österman Liselott.

Socialdemokraterna:
Abdelkhalig Bakri Amani, Ahola Riitta, Bergström Torolf, Blomqvist Ove, Collanus Silja, Elomaa Nikolas, Emeleus Birgitte, Eskola Tapani, Forss Sune, Grönberg Einari, Hagström Ritva, Hammarström Markus, Hiltunen Mikael, Hämäläinen Toivo, Ingelin Tom, Jakovesi Tuomas, Jalonen Jaakko, Jokinen Juha, Julin Ann-Marie, Kamotskin Kimmo, Karlsson Anette, Kettunen Vesa, Kipponen Kari, Kohonen Eila, Korpi Marianne, Laine Kasperi, Lappalainen Pia, Larke Annamari, Lehesniemi Matti, Leinonen Lissa, Leinonen Satu, Leinonen Teemu, Lindh Teppo, Lohenoja Ilmari, Luodetlahti Liisa, Martin Tuula, Mattila Heikki, Miettinen Arto, Moilanen Hannu, Mountraki Päivi, Pasanen Petri, Peitsoma Marko, Pessala Juhani, Piirainen Marko, Roiko Asko, Roponen Jouni, Rytkönen Millariikka, Saarela Liisa, Sairanen Jussi, Simos Timo, Spring Anita, Suhonen Mirja, Teräväinen Merja, Tiilikainen Heino, Ulmanen Esko, Vaittinen Sari, Valasti Matti, Valtonen Mikko, Villanen Joni, Virkki Tuula och Väätäinen Pasi.

Samlingspartiet:
Aalto Veikko, Antas Camilla, Blomqvist Tom, Granfelt Anna, Grönman Jarmo, Gustafsson Mattias, Henttala Eero, Hjelt Nea, Hoffrén Irmeli, Ilkka Jari, Iradukunda Eric, Karvinen Joel, Kauppi Oskari, Kittilä Juha, Knuuttila Hilkka, Koskenniemi Jaana, Kotiniitty Perttu, Kouki Timo, Lahtela-Mällinen Riitta, Lindell Esa, Lukic Srba, Martin Paul, Mervasto Kari, Mokka Reijo, Mäki Jani, Nappari Markku, Orava Hilkka-Leena, Lähdeaho Tanja, Pulli Heljä, Ranta Janne, Smouni Zacharias, Tallberg Dan, Thesslund Keijo, Tyni Jukka-Pekka, Uski Nina, Välimäki Markku och Ylärakkola Anu.

Centern:
Berg Anne, Jamil Khzr Jamal, Kanervala Tuomas, Karlsson Hanna, Kilpirinne Ritva, Kinosmaa Pentti, Korhonen Anne, Koskelainen Soili, Kupsu Jari, Lankia Outi, Leiramo Mauritz, Opoja Misin, Punnonen Petter, Quinlan Eija-Riitta, Saarela Eija, Sorvali Marianna, Strandvall Ville och Venäläinen Mikko.

Vänsterförbundet:
Dachinger Joonas, Friman Pirkko, Hakola Tero, Kylätasku Aino, Kylätasku Leo, Kähkönen Hanna, Nieminen Mikko, Ojala-Ruuth Paula, Pellinen Kalevi, Pellinen Kristina, Pellinen Sakari, Ruuth Aulis, Sinisaari Antti, Stoor Katariina, Tourunen Tuomo och Vorobjev Edvard.

De gröna:
Aapalahti Riikko, Ahola Hannu, Chanth Marianne, Chanth Tatu, Green Thomas, Hanska Sirpa, Hansson Mårten, Hirvilammi Tuuli, Impiö Jussi, Kangas Marko, Keskitalo Marku, Kivineva Sanna, Lappalainen Laura, Lassi Tomi, Lattu Pete, Lundqvist Anna-Stiina, Lybeck Jocke, Martin Klaus, Mikkola Markku, Nurmilaakso Leila, Purhonen Heikki, Oksanen Jari, Pölkki Jori, Raitimo Ulla, Ritari Sandra, Siltakorpi Pasi, Tamminen Olli, Teinonen-Lahti Paula, Turpeinen Kai, van der Knaap Arthur, Varpio Mika, Westerlund Jaakko och Wetterstrand Anne.

Kristdemokraterna:
Berg Gun, Halsey Tuulahannele, Hellqvist Riitta, Riikonen Jere, Sarento Kalevi, Sonck Mikael, Sorila Adam, Sundqvist Tiina, Valkeavirta Taina och Wahlström Jonas.

Sannfinländarna:
Aittola Teija, Elo Juha, Erkamo Risto, Lilja Timo, Mansner Håkan, Mylly Petri, Nokkala Pirkko, Oksa Ari, Rif Keijo, Saariniemi Jorma, Servin Kevin och Taulo Jussi.

Feministpartiet:
Saari-Gomez Anu.

Kommunistpartiet:
Saari Jussi, Sormunen Hanna, Spring Casimir, Tammi Pavel och Wahrman Kalevi.

Kommunistiska arbetarpartiet:
Järvinen Maarit, Lintunen Rauno, Tuominen Hannu och Vartiainen Mikko.

Självständighetspartiet:
Katingganniemi Petri.

Valmansförening:
Marjamaa Teija.

I Sibbo ställer följande personer upp som kandidater:

Svenska Folkpartiet:
Abrahamsson Anna, Ahlberg Staffan, Albrecht Kenneth, Backström Björn, Berg Mari, Bergroth Bettina, Borgström Sebastian, Christiansson Hans-Eric, Ekholm Kenneth, Elfgren Thomas, Engblom Charlotta, Forss Maria, Granqvist Sven, Grönroos Mikael, Gustafsson Henrik, Helling Ann-Cathrine, Hindsberg Jan, Högel Caroline, Kaiser Elvira, Kankfelt Tim, Liimatainen Sakarias, Liljeström Maria, Lindgren Hans-Peter, Lindroos Kicka, Lindqvist Christer, Lindqvist Clara, Lindqvist Kaj, Mickos Viola, Möller Henrik, Nikander Klaus-Mauritz, Nokelainen Ann-Christin, Nyberg Kasper, Nygren Anna-Karin, Oljemark Karl-Erik, Orgun Murat, Röman Micaela, Sandström Stefan, Saxén Johanna, Silén Christer, Simonsén Kim, Skogster Antti, Snellman Erik, Ståhl Bjarne, Sundbäck Tom, Sundman Richard, Suomi Daniela, Syrjäläinen Kari-Matti, Törrönen Rolf, Udd Kenneth, Wikström Mia, Åkerfelt Tanja, Åström Jan och Öhman Rasmus.

De gröna:
Hilden Martti, Hyhkö Matti, Inkeroinen Janne, Kahri Lilli, Kosonen Riitta-Kaisa, Lehtonen Harri, Lepistö Maija, Lepistö Vesa, Maristo Juha, Mattila Anna, Mattila Marketta, Myllynen Mika, Mäkinen Esa, Nykter Sami, Peltola Markku, Pöllönen Sirpa, Pöllönen Tapani, Räikkönen Tuula, Saarnio Sini-Pilvi, Sahlbom Maija, Turkki Anna och Ylirisku Pasi.

Samlingspartiet:
Alasara Sami, Alaterä Mandi, Buddas Pirkko, Björn Jani, Jankkari Liisa, Kajander Anna, Karhinen Linda, Karjalainen Virpi, Kopra Juha, Kytö Juha, Lehvonen Simo, Lindblom Minna, Lindell Laura, Lundberg Claudia, Långsjö Camilla, Manninen-Ollberg Marja, Merikanto Jussi, Nieminen Jani, Oksanen Ari, Rantala Juhani, Ritvanen Ilkka, Salo Juha, Suuronen Juha, Tamminen Ari, Tapio Pauliina, Turan Kadir, Vestman Heikki, Vuoksenranta Suvi, Viita Mari och Väyrynen Pasi-Ilkka.

Centern:
Haikonen Petri, Hämäläinen Monika, Korpimäki Jari, Laine Jaana, Laine Kari, Lamberg Matti, Lehikoinen Hilkka, Malin Jemina, Maliniemi Hannu, Rauvanto-Eriksson Sari, Rope Timo, Rosenberg Helena, Ryynänen Seija, Takalo Marko, Virpiö Sami och Virtanen Martti.

Socialdemokraterna:
Boman Rainer, Grönqvist Kjell, Haarahiltunen Aslak, Huotari Juha, Kalvia Matti, Kuntsi Maija, Kuntsi Eva, Nickström Janne, Ojala Tarmo, Petäkoski Pekka, Rauha Hannele, Tiivola Sanna, Virtanen Tapio, Virtanen Teija och Vuohelainen Merja-Hannele.

Kristdemokraterna:
Linnapuomi Antti, Pircklén Anne och Sinkkonen Tiina.

Kommunistpartiet:
Kähmi Ossi.

Piratpartiet:
Nikrus Kari.

Vänsterförbundet:
Nevanlinna Anu.

Sannfinländarna:
Hursti Jari, Laitala Antti, Myrberg Bob, Ovaskainen Kristiina, Toivola Kirsi och Virtanen Maarit.

I Lovisa ställer följande personer upp som kandidater:

Svenska Folkpartiet:
Aitokari Mia, Andersson Otto, Björkman-Nystén Nina, Bruce Maria, Bäcklund-Kuikka Marina, Eriksson Mats, Forsblom-Helander Benita, Grundström Ben, Grundström Maria, Heijnsbroek-Wirén Mia, Hinttaniemi, Jonna, Hollmén Annina, Hovi Karoliina, Ikäheimo Daniela, Jalkanen Kalle, Karlsson Ann-Mari, Karlsson Håkan, Karlsson Mikael, Karlsson Monica, Liljestrand Tom, Lindén Ralf, Lönnfors Johanna, Malms Kim, Meriheinä Therese, Orava Emma-Lotta, Relander Ilkka, Rosenberg Thomas, Sederholm Eva, Silvennoinen Algot, Sjödahl Ralf, Skogster Leif, Staffans Sten, Martina Starck-Kastrén, Stenvall Patrick, Svenskberg Veronica, Thesslund Stefan, Turku Roger, Törnroos Ingrid, Uutinen Lotte-Marie, Waltonen Peter och Willner Kristian.

Socialdemokraterna:
Bergström Torbjörn, Hakala Harri, Hannus Daniel, Holmström Eeva, Hämäläinen Satu, Isotalo Arja, Kekkonen Jari, Kohonen Kari, Laiho Pasi, Lammi Pirjo, Laitinen Henry, Lappalainen Kalevi, Lind Tuija, Lindroos Johannes, Lohenoja Meri, Lohenoja Pertti, Määttä Jouni, Nevalainen Sofia, Paakkarinen Toni, Ruokolainen Pauli, Selander Leena, Tähtinen Keijo, Valkokivi Kaj och Viklund Raija.

Samlingspartiet:
Amberla Timo, Bärlund Päivi, Friman Henry, Hannula Martti, Haverinen Katri, Hyvönen Petri, Jalasvirta Matti, Järvinen Anja, Karvonen Juha, Kokko Ismo, Konttinen Lisbeth, Lepola Janne, Malmivaara Jouni, Malmivaara Marjatta, Melamies Päivi, Pekkola Janne, Pettersson Petri, Piiroinen Tuomo, Rinne Jens, Sokka-Tuomala Anne, Tiainen Paavo och Santapukki Rainer.

Sannfinnländarna:
Hyttinen Jari Juhani, Ivanoff Henri Petri, Jourio Risto, Kaasinen Nina, Kouvo Ilkka, Kouvo Katja, Lång Saara, Merovuo Sirkka-Liisa, Mettinen Veli-Matti, Nummijoki Seppo, Peltoluhta Vesa, Ruotsalainen Henry, Salmén Mikaela, Stenberg Immo, Söderström Peter och Väkevä Antti.

Centern:
Hovi Antti, Nurkkala Kirsi, Niemelä Lenita, Pekkola Katja, Hagfors Kari, Haikonen Iris, Ajomaa Pertti, Teräväinen Erkki, Rehnberg Mika, Schroderus Toini, Rahkonen Erkki, Strengell Minna, Brand Pirkko och Keckman Eija.

Kristdemokraterna:
Backman Merja, Huttunen Sonja, Jungner Hans, Marjakangas Miia, Saari Veikko och Sihvonen Jarmo.

De gröna:
af Hällström Suvi, Kiviranta Jonni, Länsipuro Janne, Noroviita Timo, Roots Eliko, Rossi Reeta, Stenbäck Dan och Vuokko Marjo.

Vänsterförbundet:
Hällfors Per, Kalleinen Kristiina, Mansikka Matti och Ylitalo Tapio.

I Lappträsk ställer följande personer upp:

Svenska folkpartiet:
Andersson Pricella, Engård Benny, Gustafsson Johan, Hoffström Kalevi, Huttunen Esa, Hällfors Christoffer, Jordas Kim, Lill-Smeds Jan-Erik, Lindfors Linnea, Lustig Sonja, Malmström Staffan, Nygård Jonna, Salo Emilia, Sibelius Peter, Storgårds Jarno, Svennas Rea, Wallén Gun-Vivian och Wallén Sebastian.

Socialdemokraterna:
Ceder Ilkka, Ikäheimo Kaj, Illman Jörgen, Silfvast Fabian, Silfvast Sauli och Rantanen Markku.

Centern:
Lempiö Päivi, Lill-Smeds Ritva, Onnila Oskari, Onnila Ulla, Peltola Vesa, Rönkkö Anne, Simola Anni, Sistola Mika och Sormunen Merja.

Vänsterförbundet:
Karell Eija, Nenonen Kaisu-Maija, Partanen-Vinberg Ulla, Pekkarinen Arja och Vinberg Kurt.

Samlingspartiet:
Alatalo Minna, Kujala Arto, Kujala Kaj och Salonen Mikko.

De gröna:
Holopainen Arno, Liljeqvist Elmira, Lotila Mari, Rantapää Essi, Virtala Timo och Westerlund Juha.

I Mörskom ställer följande personer upp:

Svenska folkpartiet:
Antman Boris, Antman Gustaf, Fabritius Mikaela, Hagberg-Puikkonen Eeva, Lindgren Sten och Mårtenson Jesse.

Centern:
Fabritius Niko, Forsman Kristian, Henriksson Aki, Jaatinen Miina, Kauppinen Tuomas, Kepenek Ulla, Leps Lilia, Lindfors Ari, Lindqvist Mika, Nieminen Elmeri, Sjölund Henrik och Uljas Sirkku.

Samlingspartiet:
Helske Noora, Lindgren Satu, Lähdemäki Marja, Panu Jukka, Salminen Jussi, Sjölund Kaj, Tainio-Keinonen Kaisa, Vesanen Jorma och Wickström Kristian.

Socialdemokraterna:
Rantanen Jari och Eloranta Arto.

Sannfinländarna:
Helenius Bror, Juvakka Jerry, Kamil Laura, Käenaho-Virtala Hannele och Saarinen Mervi.

De gröna:
Hava Eeva.

I Pyttis ställer följande personer upp:

Svenska folkpartiet:
Björkqvist Camilla, Cederlund Freddie, Falck Lotta, Nousiainen Rasmus, Rosqvist Kim och Vintervik Thomas.

Samlingspartiet:
Almgren Mikko, Huhtinen Erik, Koski Max, Liimatainen Mervi, Luukkainen Heli, Luukainen Raimo, Mansikka Satu, Metsola Anne, Metsola Jyrki, Ojansivu Raino, Pykäläinen Vesa, Tamminen Lea, Tjeder Sari, Tuomala Kirsi och Vanhala Toni.

Socialdemokraterna:
Helle Tiina, Hokkanen Raimo, Huovila Kari, Kallio Osmo, Laakso Paula, Pöyhönen Jouko, Seppälä Arpo och Viinanen Jari.

Sannfinländarna:
Aksels Tuulikki, Hono Anssi, Lehto Heli, Lehto Raul, Malinen Jyrki, Rintamäki Kristiina, Saarinen Sami, Ukkonen Jarkko och Vehmaa Heikki.

Centern:
Anttila Juhani, Halme Seija, Heikkilä Martti, Järventaus Marjo, Kuumala Timo, Paavola Erja, Piispa-Jespars Seija, Salmi Armi, Tjeder Ole, Turunen Riikka och Yrjölä Reijo.

Vänsterförbundet:
Lakso-Adamsson Riitta, Ojala Jesse, Reinikainen Juha, Salopuro Sanni, Vulkko Tea och Vulkko Tiina.

De gröna:
Karlsson Pekka, Klami Jaana, Meling-Tynkkynen Monika och Söderholm Jukka.

Kristdemokraterna:
Ahtiainen Joonas och Kasurinen Kari.

Artikeln uppdaterad 1.3.2017 klockan 10 med Mörskoms kandidater och klockan 10:10 med Pyttis kandidater. Sibbos kandidatlista uppdaterades klockan 10:55. Sari Glads namn togs bort från listan 10.3 efter att det blev klart att hon får kandidera varken för Samlingspartiet eller för Sannfinländarna.