Hoppa till huvudinnehåll

Northug ryter till om laguttagningen: Skandal att Iversen inte är med

Emil Iversen hänger på Petter Northug i skidspåret i Quebec.
Emil Iversen hänger på Petter Northug i skidspåret i Quebec. Emil Iversen hänger på Petter Northug i skidspåret i Quebec. Bild: VALERIE BLUM / All Over Press Emil Iversen,Petter Northug

Emil Iversen har haft ett tungt VM som visade sig ta slut i samband med kollisionen med Iivo Niskanen i söndagens parsprint. Landslagskollegan Petter Northug är arg över att Iversen inte får köra onsdagens klassiska lopp.

I världscupen har Iversen den här säsongen noterats för saldot 2-18-1-12 i klassisk stil. Därmed har han vunnit över Martin Johnsrud Sundby (3-2-1-2-1) två gånger.

– Emil borde ha fått åka 15 kilometersloppet med de distansresultat han har från i år. Det är en skandal att han inte är med i laget, sade Northug till norska Dagbladet.

Förutom Sundby ställer sig norrmännen Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug och Johannes Høsflot Klæbo på startstrecket på onsdagseftermiddagen.

Form slår klass

Iversen har valt att åka hem till Norge och har därmed tävlat klart. Han är besviken över att inte få chansen att tävla.

– Utan tvekan hade jag förtjänat en plats i laget, då kunde jag själv ha bedömt om jag var i tillräckligt bra form för att kämpa om guldet, sade Iversen.

Landslagsledningen valde att titta på dagsformen när laget togs ut.

– Emil har varit oerhört bra hela vintern, men han har inte varit lika bra i VM. Därför kom vi fram till att vi har mer tro till dessa fyra, motiverade landslagstränaren Tore Arne Hetland beslutet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport