Hoppa till huvudinnehåll

S:t Olofsskolan stannar kvar - planer på flytt till Smedsgatan är skrotade

S:t Olofsskolans lärarrum med texten St Olofsskolan skrivet på väggen ovanför.
S:t Olofsskolans elever stannar kvar i den röda tegelbyggnaden på Klostergatan i Åbo. S:t Olofsskolans lärarrum med texten St Olofsskolan skrivet på väggen ovanför. Bild: YLE/Elin Willows s:t olofsskolan,Åbo

Inte heller S:t Olofsskolans elever kommer att flytta till skolhuskomplexet på Smedsgatan 1. Fastighetsaffärsverket meddelade i tisdags att man lägger ner alla sina utredningar kring en sådan flytt, berättar skolans rektor Christer Karlsson.

Fastighetsaffärsverket har utrett om Sirkkala skola kunde flytta till Smedsgatan 1 tillsammans med S:t Olofsskolan och den internationella skolan i Åbo.

Smedsgatan i Åbo.
Åbo har utrett om tre skolor kunde flytta in i det stora skolkomplexet uppe i backen på Smedsgatan, granne med Samppalinnaparken. Åbo yrkeshögskola ska flytta ut ur utrymmena och flytta till det nya campuset i Kuppis. Smedsgatan i Åbo. Bild: Yle/Christa Mäkinen smedsgatan åbo

Sirkkala skola lider av utrymmesbrist medan S:t Olofsskolan är i behov av renovering.

- Renoveringsbehovet finns kvar, säger Karlsson. Vi hoppas att skolan ska renoveras på 2020-talet, men några stora utrymmesbekymmer har vi inte. Åbos elever ryms bra och också eleverna från S:t Karins ryms fortfarande i skolhuset, säger Karlsson.

Några konkreta planer på när och hur en renovering av S:t Olofsskolan kunde genomföras finns inte ännu, konstaterar Karlsson.