Hoppa till huvudinnehåll

HS: Den misstänkta miljonbedragaren vid Helsingfors utbildningsverk frisläppt

En regnvåt skylt där det står Helsingfors stad Utbildningsverket.
Den misstänkta miljonbedragaren häktades i januari, men nu går han fri enligt Helsingin Sanomat. En regnvåt skylt där det står Helsingfors stad Utbildningsverket. Bild: YLE/Maja Ottelin utbildningsverket

Den misstänkta miljonbedragaren vid Helsingfors utbildningsverk har släppts från häktet, skriver Helsingin Sanomat. Den före detta datachefen Hannu Suoniemi misstänks för grovt bedrägeri och grovt missbruk av tjänsteställning.

Enligt Helsingin Sanomat släpptes Hannu Suoniemi från häktet den 24 februari. Polisinspektör Ismo Siltamäki kommenterar inte uppgifterna till HS. Till Yle säger Siltamäki att han varken bekräftar eller förnekar uppgifterna om frisläppningen.

Enligt Siltamäki tar polisen inte ställning till enskilda uppgifter i det här skedet av utredningen.

Suoniemi har varit häktad sedan mitten av januari. Han misstänks för grovt bedrägeri och grovt missbruk av tjänsteställning.

Helsingin Sanomat skriver också att två andra män som möjligtvis har med fallet att göra har släppts från häktet tidigare i februari. Enligt Helsingin Sanomat missänks också andra anställda eller tidigare aställda vid Helsingfors utbildningsverk för brott.

Siltamäki bekräftar inte uppgifterna för Yle.

Esa Koivuranta / Yle Uutiset

Läs också