Hoppa till huvudinnehåll

Katedralskolans pojkar tog silver i skolhandboll

Gymnasiet Grankulla vann över Katedralskolan i finalen i skol-FM 2017 för gymnasiepojkar.
Katedralskolans pojkar lyckades bra men nådde inte ändra fram så resultatet blev ett silver i skolhandbollen. Gymnasiet Grankulla vann över Katedralskolan i finalen i skol-FM 2017 för gymnasiepojkar. Bild: Yle/Linus Hoffman Gymnasiet Grankulla samskola,Katedralskolan i Åbo,handboll,Skolidrott,samppalinna bollhall

Katedralskolans pojkar lyckades ta silver i skolhandboll på torsdagen. Laget förlorade i guldmatchen mot gymnasiet från Grankulla som korades till finska mästare.

Katedralskolans pojkar föll med siffrorna 22-26 trots att man ledde med 15-13 i halvtid.

Grankullas gymnasiepojkar uppställda efter FM-guldet i skolhandboll 2017.
Grankullas gymnasiepojkar uppställda efter FM-guldet i skolhandboll 2017. Grankullas gymnasiepojkar uppställda efter FM-guldet i skolhandboll 2017. Bild: Yle/Linus Hoffman Gymnasiet Grankulla samskola,Skolidrott,handboll

Mattlidens gymnasium tog brons.

I semifinalen vann Kattan över Riihimäen lukio med 16-12. Matcherna spelades i Samppalinna bollhall.

i Katedralskolans och Kerttulin lukios gemensamma lag spelade Eddie Lundin, Melker Engblom, Kalle Kankaanpää, Isak Lehvonen, Eemeli Maijala, Santeri Maijala, Christian Nieminen, Henrik Nieminen, Sebastian Peltola och Thomas Untovuori.

Isak Lehvonen, Henrik Nieminen, Thomas Untovuori, Christian Nieminen, Eemeli Maijala, Santeri Maijala och Eddie Lundin i Katedralskolans lag.
Isak Lehvonen, Henrik Nieminen, Thomas Untovuori, Christian Nieminen, Eemeli Maijala, Santeri Maijala och Eddie Lundin i Katedralskolans lag. Isak Lehvonen, Henrik Nieminen, Thomas Untovuori, Christian Nieminen, Eemeli Maijala, Santeri Maijala och Eddie Lundin i Katedralskolans lag. Bild: Yle/Linus Hoffman Skolidrott,Katedralskolan i Åbo,handboll,eddie lundin

Resultatservice för skolhandbollen

Läs också