Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinen sköt bort sig igen – Dahlmeier knep sprintsegrern i OS-spåret

Kaisa Mäkäräinen sköt en bom i det stående skyttet.
Kaisa Mäkäräinen bommade två skott i det stående skyttet i Sydkorea (arkivbild). Kaisa Mäkäräinen sköt en bom i det stående skyttet. Bild: All Over Press Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen höll en rasande fart i skidspåret, men ett misslyckat stående skytte fällde finländskan från tätstriden. Tyskan Laura Dahlmeier tar istället segern i sprinten i Pyeongchang.

Om ett år ska OS-medaljerna delas ut i sydkoreanska Pyeongchang. På torsdagen fick skidskyttarna göra upp om sprintsegern på samma bana.

Tyskan Laura Dahlmeier stod igen för en felfri insats. Dahlmeier sköt snabbt och säkert – och stod dessutom för en solid insats i skidspåret. Norskan Tiril Echkoff, också hon felfri i skyttet, såg ut att kunna utmana Dahlmeier, men fick nöja sig med en andraplats.

De två andra stora förhandsfavoriterna, Kaisa Mäkäräinen och Gabriela Koukalova, sköt bort sig. Både Mäkäräinen och Koukalova stod för två bommar och kom i mål långt efter täten.

Mäkäräinen visade ändå fin form i skidspåret igen. Finskan stod för en rivstart som heter duga och klockade in den snabbaste första en och en halvkilometern.

Efter ett felfritt liggande skytte blev ändå det stående skyttet akilleshälen för Mäkäräinen. Mäkäräinen bommade två skott och fick nöja sig med en fjärdeplats, 58,7 sekunder efter täten.

Se resultaten från sprinten i Pyeongchang här!

Läs också

Nyligen publicerat - Sport