Hoppa till huvudinnehåll

Salo stad köper Microsofts och Nokias gamla fastigheter

Microsoft i Salo hösten 2015
Salo har stora planer för de fastigheter som Microsoft lämnade efter sig då man lade ner verksamheten i Salo. Microsoft i Salo hösten 2015 Bild: Yle/ Nora Engström microsoft i salo

Salo stad har lyckats komma överens med Microsoft om att köpa fastigheterna på Meriniitty företagsområde. Köpesumman för det nästan 20 hektar stora området är 6,2 miljoner euro.

Salo har förhandlat redan länge om att köpa de gamla kontors- och fabriksfastigheterna av Microsoft, som blev tomma då företaget lade ned sin verksamhet i staden.

Staden har enligt stadsdirektör Antti Rantakokko stora planer för fastigheterna, som ska användas för att locka nya uppstartföretag till orten.

- Det här har varit ett av de viktigaste projekten som vi har förhandlat om den senaste tiden och bra att vi nu kan gå vidare, sade Rantakokko tidigare till Yle Åboland.

Bland annat ska ett lärcenter för företag i teknologi- och ict-branschen grundas och centret ska ha sin verksamhet i fastigheterna.

Mika Mannervesi som leder stadens utvecklingsverksamhet blir tillfällig verkställande direktör för lärcentret. Han ansvarar för verksamheten tills staden hittar en verkställande direktör som kan sköta verksamheten på heltid.