Hoppa till huvudinnehåll

Superlöftet på bänken då Lazio fällde Roma – fansens rasistiska rop stal showen

Abukar Mohamed.
Abukar Mohamed i juniorlandslaget (arkivbild). Abukar Mohamed. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press abukar mohamed

Det finländska löftet Abukar Mohamed fanns på SS Lazios bytesbänk då laget slog lokalrivalen AS Roma i Coppa Italia på onsdagskvällen. Matchen tvingades nästan avbrytas då den ökända Laziokurvan inte kunde hålla sig i tyglarna.

För den tredje matchen på raken hittades 18-årige Abukar Mohamed i Lazios uppställning då laget ställdes mot AS Roma i den italienska cupens semifinal. Debuten låter sig ändå vänta för den TPS-fostrade mittfältaren.

Lazio klarade av att besegra rivalen för den första gången på åtta matcher. De himmelsblåa tog hem segern i den första av returmötet med 2-0.

Matchens stora snackis blev däremot Lazioanhängarnas rasistiska beteende. Den ökänt högerextremistiskt sinnade klacken häcklade Romas mörkhyade försvarare Anthony Rüdiger genom den första halvleken, och fick till slut lugnas ner av speakern på stadion.

Antonio Rüdiger och Sergej Milinkovic-Savic.
Antonio Rüdiger i närkamp med Lazios Sergej Milinkovic-Savic. Antonio Rüdiger och Sergej Milinkovic-Savic. Bild: Angelo Carconi / EPA / All Over Press Antonio Rüdiger,sergej milinkovic-savic

Flera medier, bland andra The Guardian, rapporterar att speakern ska ha hotat med att matchen avbryts och att anhängarna efter det ska ha lugnat ner sig.

Med 2-0 i bagaget tog Lazio ett storkliv mot avancemang till finalen i Coppa Italia. Finalmotståndaren är antingen Juventus eller Napoli, Turinklubben vann den andra semifinalens första returmöte med 3-1.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport