Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kungen i skidpubliken i Lahtis

Sveriges kung fotad i skidpublik år 2015.
Svenska kungens idrottsintresse för honom till Lahtis och VM i skidåkning. På bilden bevittnar han backhoppning i Falun år 2015. Sveriges kung fotad i skidpublik år 2015. Bild: EPA/SRDJAN SUKI Carl XVI Gustaf,kungligheter,Svenska kungafamiljen

Sveriges kung Carl XVI Gustaf ansluter sig i dag torsdag till skidpubliken vid VM i Lahtis. Enligt hovets hemsida ska kungen vara i Lahtis fram till söndag.

Under de dagar den svenska kungen är på plats vid VM-tävlingarna kan han heja på de svenska åkarna i damstafetten som skidas på torsdag eftermiddag, herrstafetten på fredag, damernas 30 km på lördag och herrarnas 50 kilometer på söndag.

Tävlingsarrangörerna säger till Expressen att kungabesöket leder till höjd säkerhet och de intygar att kungen är trygg i Lahtis.

Läs också