Hoppa till huvudinnehåll

Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland

Föredragsmaraton 24 timmar live om Finland
Vad tycker du föredragen ska handla om? Föredragsmaraton 24 timmar live om Finland Bild: Yle föredragsmaraton

Märker du ibland att din allmänbildning om Finland inte riktigt är vad den borde vara. Eller är kanske grannfrun hopplöst okunnig? Känns det som om saker du borde veta - till exempel vilka år Mannerheim var president eller när Alvar Aalto designade sin berömda vas - helt enkelt fallit ur minnet?

Nu har du din chans att ladda upp på Finland-trivia under en kort och koncis 24 timmar lång föreläsning!

Den 8 september händer något som aldrig hänt förut. Svenska litteratursällskapet och Svenska Yle ordnar tillsammans en 24 timmar lång föredragssmaraton under temat “Finland 100”, då även du kan uppdatera din allmänbildning om allt från krig till konst. Svenska Teaterns stora scen lyses upp av Finlands främsta talare, akademiker och - ja, vem?

Vilken talare är bäst och vad vill du höra om?

Vem vill du ha upp på scen? Vad tycker du det finska folket borde veta om sitt fosterland? Nu har du din chans att påverka innehållet på maratonet med att säga vem du vill ha som talare! Vill du helst höra om nakna människor i bastur, finsk arkitektur ute i världen, om folklore eller skärgårdens hemligheter?

Hur visade sig homosexualiteten under vinterkriget? Hur har familjelivet förändrats under åren? Hurdana teman behandlar finsk hiphop? Alla idéer tas emot och inga teman är förbjudna. Låt förslagen regna in och ta del av Svenskfinlands största evenemang under jubileumsåret!

Finland 100 år - upprop för föredragsmaraton

Formuläret är stängt, tack till alla som deltog.

Läs också