Hoppa till huvudinnehåll

Grankulla simhalls skick utreds - invånarna får gärna säga sitt

Grankulla simhall
Renoveringsbehovet av simhallen i Grankulla utreds. Grankulla simhall Bild: Yle/Mathias Gustafsson grankulla simhall vintertid

- Vi har en gammal simhall, byggd 1973, det är klart att det finns en hel del att fixa på den med jämna mellanrum, säger Anders Lindholm-Ahlefelt, kultur och fritidschef i Grankulla. Vi vill ju att den betjänar oss ännu i många år framöver.

Under sitt förra möte beslöt stadsstyrelsen i Grankulla att reda ut vilket renoveringsbehovet är av simhallen. Utredningen ska göras under nästa år.

Grankulla simhall
Inga visslor eller magiska effekter i Grankulla simhall Grankulla simhall Bild: Yle/Mathias Gustafsson grankulla simhall vintertid

Flerårigt projekt

- Tanken är att börja själva arbetena år 2019, berättar Lindholm-Ahlefelt. En gammal hall har det lite svårt att hålla takt med alla dagens tekniska lösningar så vi måste först utreda exakt vad som måste göras och i vilken takt. Men det hela kommer att sträcka sig ut över ett flertal år, tills vi fått hallen i det skick den bör vara i modern tid.

Grankulla simhall
Grankulla simhall är byggd 1973 Grankulla simhall Bild: Yle/Mathias Gustafsson grankulla simhall vintertid

En helt vanlig simhall

- Vår simhall är ju just precis det, en simhall där folk simmar, påpekar Lindholm-Ahlefelt. Några visslor och magiska effekter finns inte i hallen. Det är tydligen vad Grankullaborna vill ha åtminstone kan man läsa det av besluten.

Anders Lindholm-Ahlefelt, grankulla ungdomsgård, Kultur - och fritidschef i Grankulla
Anders Lihdholm-Ahlefelt vill att Graniborna säger sitt om simhallen Anders Lindholm-Ahlefelt, grankulla ungdomsgård, Kultur - och fritidschef i Grankulla Bild: Yle/Helena von Alfthan kultur - och fritidschef i grankulla

Viktig hall för Grankullaborna

- Simhallen är nog viktig för våra invånare, åtminstone har vi besökare från morgon till kväll, säger Anders Lindholm-Ahlefelt. Vi har ju kunder som hållit till där i trettio års tid. Därför önskar jag också att Graniborna ska delta i den här processen genom att komma med sina synpunkter om vad de vill ha av sin simhall.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen