Hoppa till huvudinnehåll

Kom i tid till flygplatsen - det blir flygstrejk

Det var inga långa köer på Helsingfors-Vanda flygplats trots strejken.
Förbered dig på kaos i dag: kom i tid till Helsingfors-Vanda om du ska flyga! Det var inga långa köer på Helsingfors-Vanda flygplats trots strejken. Bild: Yle/ Johanna Modig flygresenärer

Flygstrejken påverkar trafiken vid främst Helsingfors-Vanda flygplats åtminstone i dag. Strejken börjar kl. 14. Passagerare uppmanas hålla koll på Finavias och flygbolagens information.

Riksförlikningsman Minna Helle meddelar att förhandlingarna fortsätter, men att en lösning inte är möjlig i dag. Det blir alltså strejk åtminstone i dag.

Strejken gäller markservicen och säkerhetskontrollerna. Så här påverkar strejken dig:

I dag 3.3 kl. 14-19:

Störst inverkan på säkerhetskontrollerna vid Helsingfors-Vanda flygplats och på Norwegians flyg. Resenärer uppmanas komma i tid till flygplatsen och att förbereda sig på köer och långsam service. Flygen kan också vara försenade.

Om strejken fortsätter kan du vänta dig följande:

Måndag 6.3 kl. 03-09:

De flesta flygplatser och flygbolag drabbas. Mer störningar än på fredagen.

Fredag 10.3. kl. 15–19 och tisdag 14.3. kl. 03–09:

Flera flygplatser drabbas.

Mer information kommer efter hand. Finavia uppmanar resenärer att hålla koll på information både från Finavia och från det egna flygbolaget.

Finavias webbplats hittar du här. Helsingfors-Vanda flygplats webbsidor hittar du här.

Det är luftfartsunionen IAU:s medlemmar i servicebolaget Airpro som strejkar. Förhandlingarna mellan IAU och arbetsgivarförbundet Palta under ledning av riksförlikningsman Minna Helle har alltså ännu inte lett till resultat, men fortsätter.

Läs också