Hoppa till huvudinnehåll

Pulkkinen och Filppula glänste – målskyttar direkt

Teemu Pulkkinen gjorde mål på sitt första skott i debuten för Arizona Coyotes. Även Valtteri Fillpula hade en lyckad kväll då han blev målskytt för Philadelphia Flyers.

Teemu Pulkkinen har inte fått spela speciellt många matcher i NHL den här säsongen. Under hösten blev det nio matcher i Minnesota men efter det har han hållit till i AHL.

I början av veckan trejdades han till Arizona Coyotes och i nattens match mot Buffalo Sabres fick han göra debut. Och det blev en bra debut.

Pulkkinen satte 1–0 för Arizona 7.54 in i den första perioden. Han väggspelade med Max Domi och hade tomt mål då han satte in ledningspucken. Pulkkinen gjorde dessutom mål på sitt första skott i matchen.

En helt fulländad debut blev det ändå inte då Arizona förlorade matchen med 3–6. Rasmus Ristolainen stod för en passningspoäng i matchen.

– Det var bra att få göra mål men mitt eget spel är ännu inte vad det borde vara. Vi förlorade matchen och jag måste spela bättre, sa Pulkkinen på lagets webbplats efter matchen.

Filppula matchens tredje stjärna

Valtteri Filppula gjorde debut för Philadelphia Flyers när laget besegrade Florida Panthers med 2–1 efter straffar.

Florida ledde med 1–0 då drygt tio minuter återstod av matchen men då klev Filppula fram och satte in kvitteringen på passning av Brayden Schenn.

Matchen gick till straffar och där avgjorde sedan Jakub Voracek för Philadelphia. Även Aleksander Barkov gjorde mål för Florida i straffläggningen.

Valtteri Filppula spelade 15 minuter i sin debut och valdes till matchens tredje stjärna.

Resultat:

Boston – NY Rangers 1–2
BOS: Rask 19/21

Buffalo – Arizona 6–3
BUF: Ristolainen 0+1
ARI: Pulkkinen 1+0

Columbus – Minnesota 1–0

Philadelphia – Florida 2–1 e.str
PHI: Filppula 1+0

Washington – New Jersey 1–0

Montreal – Nashville 2–1
NSH: Rinne 24/26

Ottawa – Colorado 2–1

Dallas – NY Islanders 4–5
DAL: Niemi 28/33

Los Angeles – Toronto 3–2 e.str

San Jose – Vancouver 3–1