Hoppa till huvudinnehåll

Spanien nästa för landslagsspelaren Ria Öling

Ria Öling i en landskamp mot Portugal 2016.
Ria Öling i landslagsdressen. Ria Öling i en landskamp mot Portugal 2016. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Ria Öling

Ria Öling som kommer från Vasa har under de tre senaste säsongerna spelat i TPS. Nu bär flyttlasset vidare till ett mittenlag i den spanska fotbollsligan.

22-åringa Öling fortsätter karriären i den spanska klubben Santa Teresa. Kontraktet sträcker sig över vårsäsongen 2017 och innehåller en option för säsongen 2017–2018.

I Spanien får Öling sällskap av landslagsspelaren och den tidigare HJK-spelaren Tia Hälinen, som för en vecka sedan tecknade ett kontrakt med klubben.

Santa Teresa kommer från staden Badajoz som ligger vid den portugisiska gränsen. Klubben har spelat i den spanska ligan sedan säsongen 2014–2015 och är nu åtta i serietabellen som toppas av Atletico Madrid.

– Visst är det här en fin historia. Ria kom till Åbo från VIFK i division 1 och tog direkt sin plats. Efter det har hon tillhört ligaeliten under tre säsonger. Vi lämnar Ria med vemodig känsla, men klubben ska alltid vara stolt om en spelare tar klivet vidare till en toppliga, sade TPS-tränaren Sami Haltia på klubbens webbplats.

Öppna Instagram-inlägget

I fotbollsligan har Öling spelat 95 matcher, där hon har noterats för 52 mål. År 2012 vann hon FM- och cupguld i Vandaklubben PK-35.

Därefter blev det en säsong i division 1-klubben VIFK innan hon flyttade till TPS och Åbo. Säsongen 2014 valdes Öling, som har spelat 13 landskamper, till ligans bästa spelare.

Läs också