Hoppa till huvudinnehåll

Vallabråk i landslaget: ”Vi kan inte lägga en motor på Annes skidor”

Anne Kyllönen får höra mellantider under lopp. I bakgrunden hoppbackarna i Lahtis.
Anne Kyllönen misslyckades på 10 km klassiskt. Anne Kyllönen får höra mellantider under lopp. I bakgrunden hoppbackarna i Lahtis. Bild: All over press. Anne Kyllönen,längdskidåkning

Anne Kyllönen gick hårt åt serviceteamet efter damernas 10 km i tisdags. Nu har servicechefen Matti Haavisto svarat och han anser att Kyllönen bör se sig själv i spegeln.

Anne Kyllönen var väldigt besviken efter sin insats på damernas 10 km klassiskt som för hennes del slutade i en blygsam 38:e plats. Efter tävlingen klagade Kyllönen på skidorna och menade att serviceteamet hade misslyckats.

Finlands servicechef Matti Haavisto gav på fredagen svar på tal när han i tidningen Iltalehti sa att Kyllönens dåliga placering berodde på henne själv och inte på skidorna.

– Vi kan inte lägga en motor på Annes skidor, sa han till tidningen.

Behandlar inom laget

Kyllönen fick inte plats i stafetten som slutade med ett brons för Finland och petades också från den avslutande tremilen.

– Det här är en sak som vi behandlar inom laget. Man behöver inte fästa så stor uppmärksamhet vid det exakta ordvalet här, sa chefstränaren Reijo Jylhä.

Jylhä menar också att Kyllönen inte petades från tremilen på grund av det här bråket.

– Aino-Kaisa gjorde en bra insats i stafetten och dessutom har hon varit lite bättre än Anne i de tävlingar i världscupen som avgjorts i fristil, säger han till Iltasanomat.

Jylhä säger också att bråket inte kommer att påverka Kyllönens framtid i landslaget.

– Hon är med nästa vecka i Drammen och sedan även i tävlingarna i Holmenkollen och Quebec, säger Jylhä.