Hoppa till huvudinnehåll

Vapenskrammel i S:t Karins

S:t Karins och Pikis gamla kommunvapen
S:t Karins gamla och nya kommunvapen. S:t Karins och Pikis gamla kommunvapen Bild: Grafiker: Ahti Hammer S:t Karins,Pikis,Kommunvapen

I S:t Karins vill politiker ha tillbaka sitt gamla kommunvapen, helgonbilden av Sankta Katarina.

Det nuvarande kommunvapnet är Pikis gamla kommunvapen, tre vargtänder med varsin treklöver på. Vapnet blev Sankt Karins kommunvapen då kommunerna gick samman 2009.

Nu har fullmäktigeledamöter från Sannfinländarna lämnat in en motion om att det gamla kommunvapnet med Sankta Katarina, bibeln, svärdet och hjulet igen skulle bli stadens vapen, eftersom det är en mer dynamisk symbol.

Stadsstyrelsen behandlar ärendet på sitt möte på måndag. Förvaltningsdirektör Päivi Antola anser i sin föredragning att det inte finns orsak att byta kommunvapen igen.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - nu ska de avlivas

  Expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötkreatur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland