Hoppa till huvudinnehåll

Var är På spåret och Vasaloppet?

Fredrik Lindström och Kristian Luuk på en tågperrong
Skulle inte På spåret börja nu? Jo, men tyvärr inte på kanalplats fem. Fredrik Lindström och Kristian Luuk på en tågperrong Bild: SVT / Janne Danielsson SVT World,Kristian Luuk,Fredrik Lindström,På spåret

Du som följer På spåret på SVT World på fredagskvällar via Yle Fem kan den här gången inte se finalen direkt på tv. Däremot går det bra att se finalen direkt när den sänds via SVT Play både på fredag kväll och efter det.

Orsaken till att På spåret uteblir i tv-tablån är att Yle sänder både skidåkning och friidrott fredag kväll.

- Yle Fem är Yles andra sportkanal och eftersom vi har både VM på skidor i Lahtis och Inomhus-EM i friidrott på programmet på fredag visas På spåret inte direkt hos oss, förklarar Johan Aaltonen, t.f. mediechef på Svenska Yle.

Det är i år paren Kristin Lundell och Johan Hilton samt Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz som gör upp om segern i På spåret. Den här finalen syns via Yle Fem på lördag morgon 4.3 kl. 7 eller på fredag 10.3 kl. 14.

Vasaloppet i Finland via Yle Arenan, sammandrag på TV2

En annan tv-fråga kring SVT World som sannolikt dyker upp i helgen är varför inte Vasaloppet söndagen den 5.3 visas via Yle Fem.
Yle har inte rätt att vidareförmedla SVT Worlds sändning från Vasaloppet, men Vasaloppet sänds via Yle Arenan med finskt referat.
Ett sammandrag från loppet visas på Yle TV2 på söndag kl. 17.30.

Artikeln korrigerad kl. 12.36 gällande På spårets repristid och Vasaloppet, som kommer sändas via Yle Arenan. .

Nyligen publicerat - Yle Fem